metasequoia

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 22/08/2013 - 22:57
dinneke

metasequoia

Als ik het goed heb, zijn de boompjes op de foto metasequoiainfo-icon's, ook duidelijk te zien is de witte afscheiding op de stammen (wat trouwens ook op mijn azalea, en Chinese iepen voorkomt). Ik ga ervan uit dat dit met water te maken heeft ? Bij heel warm weer geven wij 2x daags water (rond de stammen), bij meer normale temperaturen 1x daags. Eens per week overgieten we het totale boompje. Tevens werd er ons aangeraden (van een winkel in St Niklaas) om bij hitte de boompjes 1x per week 5 minuutjes met hun voetjes in een badje te zetten. Hulp is duidelijk welkom hier :-)).
De vraag is eigenlijk : geef ik verkeerd en - of teveel water ?(ik vang ook zoveel mogelijk regenwater op voor de azalea bv)
Nogmaals dank.

metasequoia
vr, 23/08/2013 - 01:00
GreenConnection

Het lijkt me niet een afscheiding van de planten zelf, maar eerder kalk of zoutkristallen (voedingstoffen) die zich hechten aan de stam. Probeer het eens voorzichtig (met bv. een oude tandenborstel) er af te borstelen.

vr, 23/08/2013 - 13:53
dinneke

Dat is goed nieuws mag ik hopen. Ik geef idd om de 2 weken 1x water met speciale voeding voor bonsai. Ik ga uw raad zo dadelijk opvolgen gewapend met een tandenborstel :-))
Vriendelijk bedankt hoor.
Groetjes

vr, 23/08/2013 - 14:28
dinneke

Ik heb zojuist geprobeerd met een tandenborstel de kalk te verwijderen maar het lukte maar gedeeltelijk, bij sommige kwam de schors mee af, wss heb ik veel te lang gewacht met het te verwijderen. Ik hoop dat het nog goed komt.
Thx, anyway
Groetjes

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag