Mijn bonsai boom valt uit!

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 17/05/2008 - 14:34
manderd

Mijn bonsai boom valt uit!

Ik heb sinds een paar maanden een grote echte bonsai gekocht. Ik geef de boom elke dag water en staat niet in direct zonlicht. De boom valt onwijs uit maar er groeien ook weer nieuwe bladeren aan. Kan dit kwaad? Of hoort dit gewoon? Nog tips hoe te verzorgen?

Ik weet niet wat voor bonsai ik heb maar heb de afb. er aan toegevoegd

Mijn bonsai boom valt uit!
za, 17/05/2008 - 14:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het zou erg handig zijn, als je ons vertelde, om welke soort boom het hier gaat.

za, 17/05/2008 - 14:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit is geen bonsai, maar bonsai-achtige kamerplant. Het is een Ficusinfo-icon soort die men hoog heeft opgeplant om een bonsai-achtig effect te creeeren.

Verzorging: 1 x per week flink nat maken, een lichte plaats zonder zon. Laat de grond opdrogen tussen de gietbeurten. Te lange, kale scheuten kun je prima terugsnoeien, zodat de plant voller wordt.

Lees alles over echte bonsai: http://tinyurl.com/yxl9mtu2

za, 17/05/2008 - 16:39
Onetreehill

De diverse Ficussoorten hebben de neiging blad te laten vallen als er van standplaats veranderd wordt, dus dit is misschien de reden van het bladuitval. Je schrijft dat er ook weer nieuw blad groeit dus het gaat wel weer goedkomen. Dergelijke bomen worden vaak betiteld als malsai , maar in het Bonsai handboek van auteur Harry Tomlinson worden de diverse Ficussoorten toch beschreven als bonsai dus beschouw jouw Ficusinfo-icon gewoon als bonsai. De min. temp. is 15gr.C en vermijd temp. en vochtschommelingen. In de zomer overvloedig gieten en de grond verder lichtjes vochtig houden en zo nu en dan benevelen.Om de 14 dagen bemesten in het groeiseizoen. Te lange nieuwe scheuten kun je terugsnoeien en om het jaar in de lente verpotten. Altijd beschermen tegen vorst en droogte niet in direct zonlicht, verdraagt ook schaduw. Gedurende de zomer kan de boom buiten geplaatst worden op een luw plekje.

OTH

za, 17/05/2008 - 20:49
manderd

Dank u wel

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag