oppervlakte bedekking

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 14/09/2013 - 23:24
dinneke

oppervlakte bedekking

Hoi
Wat kan ik best gebruiken om een mooie (en nuttige) oppervlakte bedekking te plaatsen aub, ik heb ocharme 1 plant met een mooie stevige moslaag maar ik weet niet waar die vandaan komt, die was zo gekocht, en de rest is huilen met de pet op. Ik durf geen mos uit openbare of zelfs onze tuin te halen omdat ik vrees voor ziekten of ongedierte.
Nogmaals bij voorbaat dank.

zo, 15/09/2013 - 03:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is veel beter geen mos op het grondoppervlak te laten groeien. Het houd de grond veel te vochtig en ontneemt er voedingstoffen aan. Mos wordt meestal alleen gebruikt op het moment dat een boom tentoongesteld wordt.

zo, 15/09/2013 - 15:51
dinneke

Hallo,

Bedankt voor deze tip.
Groetjes.

di, 17/09/2013 - 22:37
crataegus

het juiste type mos kan geen kwaad, maar wanneer het alles gaat bedekken (mooie oppervlaktewortels, stambasis of de hele pot oppervlakte) dan is het storend, om meerdere redenen dus. Veel voeding zal (echt) mos niet onttrekken. Kan de watergift wel bemoeilijken als alles potdicht zit met mos. Ook in wintertijd niet aan te raden, een echt broeinest voor tal van larven die zo makkelijk overwinterplaatsje vinden net onder het mosoppervlak. Die doen zich in het voorjaar dan vaak tegoed aan jonge wortels etc. Mos gaan toevoegen daar waar er geen was, gewoon omwille van een tentoonstelling, zonder dat het een ander doel dient, daar zie ik persoonlijk het nut niet van in. Maar het is zoals showbizz, het is een eigen wereld van regels. Je doet eraan mee of niet.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag