Serieus en geen boelsjit !!

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 11/06/2011 - 19:21
Yose-ue

Serieus en geen boelsjit !!

Ik zoek mensen uit de biogenetica die mij meer info kunnen verschaffen over vrucht boomkanker . Het gaat hier over een schimmel soort die woekerachtige groei veroorzaakt.

Uit mijn achtergrond word er behandeld met kalk en gesteentemeel en werkt redelijk goed. De geinfecteerde takken zijn verloren en sterven af dit is onvermijdelijk.

Mijn belangrijkste vraag is .... is dit genetische vast gelegd en komt het terug? Ik heb namelijk een Bonsai en die heeft dit dus gehad was er gelukkig vroeg en zeer vroeg bij. Het andere probleem zou zijn deze Bonsai is een erfstuk uit de familie. Aangezien de leeftijd van onschatbare waarde. Vandaar mijn vraag of het genetische is!

Serieus en geen boelsjit !!
zo, 12/06/2011 - 04:00
rubo

Ik kom niet uit de bio genetica maar als ik m'n gezonde verstand er op loslaat kom ik tot het volgende:
Vruchtboomkanker word veroorzaakt door een schimmel (je zegt het zelf al) en omdat een schimmelaantasting van buiten af komt kan het m.i. genetisch nooit vastgelegd liggen in de aangetaste boom. Wel zijn er soorten die meer vatbaarder voor kanker zijn dan andere.

Dat van die bullshit in je titel heb ik niet begrepen. Ik gebruikt het in de moestuin al jaren tot volle tevredenheid.

zo, 12/06/2011 - 10:31
Yose-ue

Ik bedoelde de naam kanker .... vandaar de title geen boelsjit.

Klopt er zijn soorten die gevoeliger zijn onder andere peren en appel rassen. Twee appel soorten zijn er niet vatbaar voor en dat zijn de Ariwa of keuleman. Het is een wond of zwakte parasiet.

Het is niet iets van deze tijd en het bestaat al zeer lang. Maar als ik me niet vergis is er onderzoek lopende. Waarom nu juist de ene wel en de andere niet en juist dit gaat richting de genetica. Waarom wel of niet meer vatbaar hiervoor ligt dus in de soort vastgelegd.

Bij HYPP Pathology spreken ze namelijk ook over Genetische factoren. Deze zijn ook een onderzoek gestart hier na .....

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag