soort en tips

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 01/09/2009 - 21:07
jerrywilma

soort en tips

Kan iemand mij iets vertellen over soort en onderhoud van bijgevoegde bonsai op foto. Ben speciaal benieuwd naar soort en mening over wortelpartij boven grond. Is dit een outdoor soort?

Alvast bedankt, Jerry

soort en tips
di, 01/09/2009 - 21:08
jerrywilma

Hier nog een close up van de wortelpartij. Staat wel goed vast in de schaal, dus er zitten ook wortels onder de grond.

Mvg, Jerry

soort en tips
di, 01/09/2009 - 23:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

ben geen 'kenner' van exotische bonsai

zal wel een van de algemene soorten zijn

wat de wortelvoet betreft (ik noem hem wortelvoet omdat ik het woord NEBARI niet wil gebruiken gezien we hier in vlaanderen zitten en japans hier niet terzake doet):

is eigenlijk geen echt ontwikkelde wortelvoet, maar een omhooggeplaatste wortelkluit waarvan wel enkele gestelwortels zichtbaar zijn. Hij had eigenlijk eerder als wat bijgesnoeid moeten zijn zodat er minder massaal fijnere worteltjes rondom de gestelwortels zitten maar voortal aan de gestelwortels zelf. Zo krijg je de indruk dat hij met die paar gestelwortels verankerd zit. Dat straalt ouderdom uit en kracht... nu heb je een massa zichtbare worteltjes en verlies je het overzicht en zie je niet goed welke de belangrijkste zijn.

ik zou dit stelselmatig jaar per jaar bijsnoeien tot die paar dikkere wortels meer uitkomen en de kluit volwassener wordt

eigenlijk nog een werkje wat al wat moest gedaan zijn in vollegrond. maar goed het is nu zo

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag