Musa Basjoo

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 01/09/2009 - 21:20
robbie007

Musa Basjoo

Hey,

ik heb al een 2 tal jaren geprobeerd om mijn Musa Basjoo's te overwinteren buiten (telkens ingepakt met draad en daar stro in,ook vanboven een paraplu voor de regen)doch telkens tot aan de grond afgevroren.
Vorige winter had ik er een 6 tal uitgespit en in pot over gehouden in pot,maar daar deze nu te groot zullen zijn om in pot binnen te laten overwinteren,had ik graag eens geweten of er onder jullie ook al geprobeerd hebben om deze uit te spitten en bvb met aardeklomp en al in een plastiek zak errond te overwinteren binnen(dacht dat dit een Amerikaanse methode was) of vergis ik me?

vriendelijke groeten

wo, 02/09/2009 - 01:05
palmfanatico

Hey Robbi,

Ik heb er wel eens van gehoord, maar eignelijk nooit naar gezocht of veel info over gezien. Ik zit namelijk met hetzelfde probleem, al mijn bananenplanten dood na de winter,hoe ik ze ook inpak. Ik dacht zelf om ze gewoon in potten te doen, en naar binnen te plaatsen, dan alle bladeren eraf te halen, en als de stam te hoog is, een stuk van de stam halen ( zo hou ik in ieder geval die stam) mocht er blad uit groeien wat waarschijnlijk gebeurd, dan knip ik het weg zodra het blad het plafond raakt.(mischien zullen mensen zeggen dat ik gek ben haha, maar ben vorig jaar al mijn bananenplanten kwijt geraakt, en aangezien deze lente erg weinig bananenplanten tekoop waren wil ik het toch zo proberen) Ik heb deze manier deze winter een jonge van de moeder banaan die doodgevroren was overgehoude. Gewoon in de erker gezet en de grond vochtig houden, geen spint schimmel of nix gehad, en vanaf maart is hij als een gek gaan groeien en staat nu gewoon buiten.)

groeten Marco

Onderwerp gesloten