ulmus wordt wat bruin

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 15/01/2011 - 12:19
jerrywilma

ulmus wordt wat bruin

Hallo,

ik heb mijn Ulmusinfo-icon, met de pot ingepakt in zilverkelurig isolatie noppenfolie, buiten staan, had binnen en in garage geprobeerd maar was geen succes. Nu moet ik zeggen dat ie er prima uitziet voor het grootste deel.

Het probleem wat zich nu een beetje voordoet is dat 80% gewoon mooi donkergroen blad is en niet uitvalt en dus gewoon er de hele winter al zit. De overige 20% is inmiddels bruin gekleurt en volledig uitgedroogd. Kan dit kwaad of is het gewoon zijn winterlook of moet ik hem tch naar binnen gaan halen (wat volgens mij niet aan te raden is, dacht ik)? Misschien een stomme vraag maar verliest deze soort normaal zijn blad in de winter of is het een groenblijver net als mijn Liguster die ik heb staan? De pot is overigens niet nat door de sneeuw die smolt en erop lag.

Nou alvast bedankt voor enige reactie.

Groeten,

Jerry

za, 15/01/2011 - 19:45
jerrywilma

Die sites ken ik al, heb op deze gekeken, maar vindt niets specifieks over het blad dat bruin wordt. Wel hartstikke bedankt voor de tip. Ik zoek dus of de kou de oorzaak is en of dat hij normaal groen zou moeten blijven.

za, 15/01/2011 - 21:54
jerrywilma

Kan het kloppen dat de bladafval dan nu pas inzet? zou dat dan niet in okt/nov al gebeurd hadden moeten zijn?

za, 15/01/2011 - 22:12
Draco

Behalve de gebruikelijke bladval in de herfst die kenmerkend is voor veel loofbomen in een gematigd klimaat, kan ook droogte of koude bladverlies veroorzaken bij 'groenblijvende' planten. Meestal reageert de plant onder gunstiger condities met nieuwe bladvorming.

za, 15/01/2011 - 23:57
MeijerN

Een Ulmusinfo-icon is bladverliezend in de winter als de boom buiten staat tenminste. Dan is het alleen van belang dat de wortelkluit enigszins wordt beschermd bij matige tot strenge vorst. Je hebt hem binnen en in de garage geprobeerd en omdat de temp. daar boven nul is gebleven is het blad niet vergeeld en afgevallen. Staat deze boom nu pas buiten nu de temperatuur ruim boven nul is of heeft hij ook met vorst buiten gestaan? Het bruine blad zal afvallen en als de grond matig vochtig blijft zul je weldra nieuwe groeipunten zien verschijnen. Komt wel goed met de Ulmus. Niet naar binnen halen i.i.g.

Nick

zo, 16/01/2011 - 08:58
jerrywilma

hij heeft ergens in november 1 a 2 weken binnen gestaan en is daarna beschermt de volle vorst in gegaan. Bedankt voor je antwoord.

Jerry

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag