Wanneer conifeer oppotten?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 27/08/2011 - 18:06
frans de bruijn

Wanneer conifeer oppotten?

Hoi, ik heb een soort dwergconifeer in een bloembak staan. Nu heeft ons konijn daar flink aan gevreten zodat onderaan flink wat takjes er af zijn.Nu zou het leuk zijn om deze conifeer wat te knippen en snoeien en dan in een bonsaipot te zetten. Wanneer kan ik dit het beste doen volgens jullie? Het is een Chamaecyparisinfo-icon obtusa volgens info op internet. Snoeien mag volgens info in augustus, maar omvormen (oppotten dus) tot bonsai kan ik niet vinden.Let wel, het wordt een beginnersbonsai wat me gewoon leuk lijkt staan bij mijn vijver.gr Frans

di, 30/08/2011 - 16:20
dea

De Chamaecyparisinfo-icon Obtusa is wel een iets lastige boom:
vertoont soms ineens dood loof (bruine punten en takken) en loopt NIET uit op oud hout, dus wees zeer voorzichtig en selectief met wat je snoeit.

nu een antwoord op je vraag:
oppotten (dus ALLEEN in een pot zetten) kan in principe het hele jaar door.
Verpotten (dus ook wortelsnoei toepassen) enkel in het voorjaar, afhankelijk van het weer, maar zo in de periode tussen maart-mei.
Let wel op nachtvorst, aangezien de nieuwe jonge worteltjes erg kwetsbaar zijn.

di, 30/08/2011 - 22:42
frans de bruijn

Bedankt voor uw reactie. Het is inderdaad de bedoeling om wortelsnoei toe te passen Hij staat al heel wat jaartjes in een bloembak en zal waarschijnlijk wel een flink wortelgestel hebben. Ik ga proberen in het voorjaar!

Onderwerp gesloten