Zelkova bonsai bladverlies...

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 19/08/2008 - 19:17
Nelis1984

Zelkova bonsai bladverlies...

Ik heb nu al zo'n 2a3 maand een zelkovainfo-icon binnen bonsai. Hij doet het erg goed. Nu heeft hij sinds een week of 2 nogal last van vrij veel bladverlies. Hij is niet meer zo vol van blad als eerder. Ik bemest em om de 2 weken en ook wel eens elke week. Ook benevel ik hem en staat hij goed in het licht. Ik zorg ervoor dat de grond vochtig blijf, daarom is het niet nodig om hem elke dag water te geven.

Kan iemand mij verder helpen, want hij staat er een beetje treurig bij..

mvg, Niels

Zelkova bonsai bladverlies...
di, 19/08/2008 - 22:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

De plant zou buiten in de zomer het meer naar z'n zin hebben. Voldoende licht betekent: pal voor het raam. Elke week voeding is mogelijk wat teveel.

wo, 20/08/2008 - 01:13
Onetreehill

Op zich is bladverlies niet erg, eigenlijk wel normaal. Ouder blad valt af en er komt nieuw blad aan. Zo zou het moeten gaan als het goed is. Bekijk het boompje eens goed of er kleine groene puntjes verschijnen. Meestal is dat wel het geval en is er niets aan de hand en is het boompje snel weer vol blad. Blijft er echter veel blad vallen en er is geen nieuwe groei zou je toch eens wat minder moeten bemesten, misschien om de 3 weken. Overdaad schaadt in dit geval. Ook ervoor zorgen dat de grond slechts matig vochtig is, vaak staan de boompjes te nat en te natte grond kan ook de oorzaak van abnormaal bladverlies zijn. Een lichte standplaats is aan te bevelen. Eigenlijk had deze bonsai da afgelopen maanden en ook nu nog buiten moeten staan maar die mogelijkheid moet je wel hebben natuurlijk.

wo, 20/08/2008 - 14:17
Nelis1984

Bedankt voor de tips. Hij maakt igg wel nieuwe knoppen aan, dus dat is wel goed. Over het buiten zetten. Als ik hem wel buiten zet, verzuipt ie denk ik snel met dit weer. Of maakt dat vele regen niet veel uit?

do, 21/08/2008 - 00:40
Onetreehill

Te veel water zou als het goed is snel afgevoerd moeten worden door de gaten onderin de schaal. Helaas is dit niet altijd het geval zodat de grond veel te lang te nat blijft. Daarom altijd zorgen dat de drainage-gaten open zijn en evt. japanse split of fijn grind door de grond mengen voor een betere waterafvoer. Is dat alles in orde kan de boom zonder problemen buiten staan als het regent. Je kunt af en toe de boom even onder een afdakje zetten als er extreem veel regen valt.

Onderwerp gesloten