Agave Cactus

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 06/04/2004 - 21:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Agave Cactus

Geachte lezer,
Ik heb afgelopen winter mijn agave binnen gehaald vanwege de temperatuur. Nu heb ik deze ca. 1 maand geleden van de vliering gehaald en hij/zij heeft 5 "kleintjes" voortgebracht. Hij/zij staat nu bijna 2 weken buiten(dag en nacht) en het lijkt erop alsof hij/zij aan het sterven is. Zijn/haar bladen worden bruin, gaan slap hangen etc. Kan ik de kleintjes gewoon lostrekken(wortelgestel) om ze seperaat te potten? Alvast bedankt voor uw spoedige reactie,
met vriendelijke groet,
Cyro

di, 06/04/2004 - 22:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

waarschijnlijk heb je hem te vroeg buiten gezet,en is hij bevroren geweest,of te nat. De kleine plantjes kunnen gewoon gepot worden,als er tenminste wortels aanzitten.

wo, 07/04/2004 - 00:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat ook zou kunnen is dat hij verbrand is door het felle licht buiten. Hoe donker stond hij gedurende de winter? Als hij van een donkere standplaats naar de felle zon verhuist zal hij verbranden. Normaal moet je dat geleidelijk doen, dus eerst onder een struik zetten of zo en geleidelijk meer en meer in de zon.
De kou kan er ook mee te maken hebben, maar hier twijfel ik toch hoor. Een Agave kan wel ietsje verdragen van vorst en de laaste maand heeft het toch niet veel meer gevroren hé.
Pieter

wo, 07/04/2004 - 00:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Die zijscheutjes kan je inderdaad eraf nemen als ze groot genoeg zijn. Wortels hoeven er nog niet op te zitten. Die komen later ook wel. Wat wel belangrijk is is dat je de snijwond laat indrogen (enkele weken) vooraleer de ze oppot.
Pieter

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag