Cactusbloei

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 28/08/2004 - 23:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Cactusbloei

Een cactus is een zeer makkleijk te houden kamerplant. Dat gaat echter niet op als het gaat om het in bloei krijgen of houden van een cactus. Het gebeurt soms tijdelijk in mijn cactushoekje en dan is het gelijk een sensatie. Ik heb geen idee hoe je dit proces kan beinvloeden. Heeft het te maken met de hoeveelheid voeding, water,licht? Wie kan mij vertellen wat te doen om de bloei te bevorderen?
Anouk.

zo, 29/08/2004 - 00:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

het hangt er een beetje vanaf wat je bedoelt met "makkelijk te houden kamerplant" .. ik heb helaas al veel cactussen zien staan in huiskamers, op de vensterbank boven de centrale verwarming en de sukkelaars krijen 1 of 2x per jaar wat water .. woestijnplanten nietwaar :-) dit is een toestand van noodgewongen overleven :-)... succulente planten (waaronder ook cactussen) hebben zich aangepast aan klimaatsomstandigheden met een duidelijk gunstig/ongustig groeiseizoen. Om dus met succes (ttz bloeiwijzen) cactussen te kweken moet men deze periodiciteit nabootsen.
meestal doen we dat door de planten een winterrust te gunnen ttz koudere standplaats, minder water en door omstandigheden minder licht. De planten vertragen dan hun groeiritme tot het schijnbaar helemaal stil ligt. In het voorjaar wordt de net andersom gedaan. Vooral niet vergeten om in de groeiperiode voldoende water te geven ! Dat betekent ook dat men een goed gedraaineerde grond dient te gebruiken .. als de planten volwassen genoeg zijn zullen ze wel bloeien .. :-)
tot daar in een kleine notedop .. :-)

Willy

Onderwerp gesloten