uitleg gevraagd omtrent tijdstip water geven.

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 28/08/2004 - 23:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

uitleg gevraagd omtrent tijdstip water geven.

Het heeft met de fotosynthese te maken, dat weet ik. Ik begrijp alleen de plek in dat proces van water opnemen niet. Is het het beste om in de ochtend water te geven of is het beter dit te doen in de avond als het zonlicht weg is omdat de plant er dan pas mee aan de gang gaat?
Wil iemand mij hier uitleg over geven?
Groet.

zo, 29/08/2004 - 15:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

twee keer per dag is over het algemeen altijd wel goed om je planten water te geven, zeker bij hangplanten maar s'avonds is het altijd beter omdat als je het s'ochtends doet dan verdampt het water al heel snel door de zon die opkomt en als je het s'avonds geeft dan heeft de plant de hele nacht de tijd om het water op te nemen.

ma, 30/08/2004 - 10:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

fotosynthese heeft er volgends mij niet mee te maken wel is het zo als je water geeft in de zon en de waterdruppels komen op het blad terecht ipv. opde grond dan kan er bladverbranding optreden omdat de waterdruppels kunnen werken als een vergrootglas en er plaatselijk bladverbranding kan optreden

ma, 30/08/2004 - 23:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
In theorie neemt een plant water op als de stomata geopend zijn. Dus overdag tijdens de fotosynthese. MAAR het is zo dat als je 's ochtens water geeft dat dat sneller verdampt en daarom geef je dus best 's avonds water.
En dat regeltje gaat ook niet op voor deels verwelkte planten. Daar is de inwendige druk zo groot dat op gelijk welk moment water wordt opgenomen, ook 's nachts.
Pieter

wo, 08/09/2004 - 23:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo,
ik geef ook altijd 's avonds water.Maar nu moet jij wel weten welk soort planten je hebt.Hebben ze veel of weinig water nodig?Zijn het kamer- of tuinplanten?Misschien eens vragen waar je de planten gekocht hebt.
groetjes

Onderwerp gesloten