cactussen in kas

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 02/10/2003 - 01:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

cactussen in kas

pieter,

mijn cactussen, die inmiddels erg goed gegroeid zijn in de kas, moeten waarschijnlijk naar een andere plaats om te overleven in de winter. kunt u mij zeggen wanneer dit het beste kan? kunnen ze ook blijven staan en wanneer mijn vader per ongeluk een keer vergeet de verwarming aan te draaien, is dat dan dodelijk? hoevaak moet ik ze water geven in de winter en als laatste vraag: mijn cactussen zijn zo hard gegroeid, dat ze dun zijn geworden aan de top (vooral de zuilcactussen) wordt dit nog dikker?, zijn ze te hard gegroeid? (soms wel 5 centimeter per week, ik schrok er van )ik gaf ze vaak om de week water in de zomer want de temperatuur was vaak tegen de 50 graden (geen mogelijkheid om ramen open te zetten want het is een oude kas)
Ik geloof dat jij ook een student bent als ik je site bekijk ( hoogleraar kan ook)

ik zie er naar uit om antwoord te ontvangen

jeroen_rustathotmail [dot] com

do, 02/10/2003 - 02:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
Ik ben idd een student;-)
Sommige cactussen kunnen in de onverwarmde serre blijven. Hierbij denk ik vooral aan sommige Echinocereus, Escobaria, Opuntia en Rebutia soorten. Maar dan wel in volsterkt droge toestand!
Voor de meeste cactussen is een vorstvrije plaats goed genoeg. Voor andere is een warmere plaats vereist (Disocactus, Discocactus, Melocactus, Myrtillocactus, Schlumbergera, Uebelmannia, ...).
Alles hangt dus af van de soorten die je hebt. Als je geen verwarming hebt in je serre, zou ik voorstellen om je planten ergens voor een raam in een onverwarmde kamer te zetten. Je kent waarschijnlijk wel een alleenstaand, oud, vriendelijk mensje in de buurt die een slaapkamer heeft die niet meer gebruikt wordt;-)
Ik zet de meeste van mijn cactussen bij mijn grootmoeder in een oude slaapkamer voor de grote vensters.
In feite kunnen alle cactussen de winter droog doorkomen, tenzij je ze in de living of zo zet. Dan mag je ze elke maand of zo een beetje water geven.
Groetjes,
Pieter

zo, 26/10/2003 - 23:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

cactussen kunnen niet overleven in een onverwarmde kas, u moet ze nu verhuizen naar een vorstvrije ruimte, en niet boven de 10 graden, geen water geven tijdens de winter, wanneer cactussen warm staan in de winter en u geeft ze water dan groeien ze verder en gaan dan fileren dat wil zeggen dat ze spits groeien aan de top zoals bij uw zuilcactussen en dit is onherstelbaar

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag