Echeveria en Aloe Dyeri

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 18/08/2006 - 16:09
Fabienne Stants

Echeveria en Aloe Dyeri

Beste sukkulentenliefhebbers!
Ik heb van vrienden twee Echeveria's gekregen: een setosa en een Lilacina. Ik ben op internet en in boeken een beetje gaan zoeken hoe deze planten verzorgd moeten worden en in vind nogal tegenstrijdige informatie wat betreft de zonbehoefte van Echeveria's. De ene meent dat ze in de volle zon moeten, anderen menen dat direkt zonlicht vermeden moeten worden en ze het beste in de schaduw gezet kunnen worden. Wat denken jullie?
Bovendien vroeg ik mij af of "Pearl of Nurnberg" een bijnaam is van de Lilacina, of dat het een geheel andere soort betreft. OP foto's van Internet zie ik geen verschil tussen deze beide Echeveria's. Als het twee verschillende soorten zijn: hoe kan ik ze onderscheiden?

Tenslotte een laatste vraag, die een Aloe Dyeri betreft. De Aloe krult sinds enkele weken haar bladen dicht, let wel: over de lengte! De bladen worden dus heel lang en dun. Wat kan daar de oorzaak van zijn?

Alvast hartelijk dank voor jullie hulp!
vr.gr. Fabienne

za, 19/08/2006 - 15:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hey

Volle zon kunnen ze verdragen, de echte soorten wel iets minder dan de hybriden (of was het nu omgekeerd?). In volle zon krijgen ze ook mooiere kleuren. Vergeet niet genoeg water te geven (1 maal per week ofzo). E. 'Pearl of Nurnberg' en E. lilacina zijn twee verschillende planten, maar vraag me niet het verschil, dat is soms moeilijk te zien bij Echeveria-soorten.
Aloe dyeri vraagt ook volle zon. Ook hier genoeg water geven. Op die manier verdroogt/verkleurt de plant niet en kleurt ze mooi op door de zon.

Groetjes
Michiel

za, 19/08/2006 - 20:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dank je wel voor de info. De Dyeri staat momenteel inderdaad in de zon en geef met enige regelmaat (1x per week ong.) water. Zou je weten waarom de bladen zo opkrullen?
gr. Fab

di, 22/08/2006 - 14:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Heeft u een foto? Dat zou helpen!

Onderwerp gesloten