Hulp bij cactus

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 29/08/2019 - 18:47
dkumps

Hulp bij cactus

Mijn collectie cacti telt twee zieken (!?):

Cactus 1 (ik ken de naam helaas niet) heb ik ondertussen ongeveer één jaar en heb hem na een half jaar uit de plastic container gehaald om meer ruimte te geven om te groeien. Helaas doet hij dit niet zo goed en bovendien wordt hij hoe langer hoe bruiner. De cactus staat in volle zon achter glas en krijgt toch regelmatig water (ongeveer één keer per week; nu met de felle zon zelfs een tweetal keer). Wat kan ik doen om hem er beter uit te laten zien?

Cactus 2 (ook naamloos gekocht) staat vlak naast cactus 1 en groeide na het verpotten ook mooi, zij het niet echt gelijkmatig qua dikte. Nu merk ik dat sinds deze week de cactus bruin-zwart uit begint te slaan bovenaan. Is dit een teken van te veel of te weinig water? Of is de cactus eerder verbrand door de felle zon? Krijgt even vaak water als exemplaar nummer 1.

Dank alvast voor jullie hulp!

Cactus1
Cactus2
Cactus2_2
do, 29/08/2019 - 21:42
GreenConnection

Welke potgrond gebruikte je? Zo te zien, is het gewone potgrond op basis van turfmolm en dat is voor de meeste cactussen niet ideaal. Beter gebruik je speciale cactusgrond, waar veel grof zand bij gemengd werd.

do, 29/08/2019 - 21:46
dkumps

Ik gebruik nochtans steeds speciale "cactusgrond" van DCM: 

https://tinyurl.com/y2ycd67s

Er zit wel geen zand in zoals je suggereert heb ik al gemerkt. Wat denk je verder van de "schade"? Denk je dat dit nog recht te trekken is?

do, 29/08/2019 - 23:52
GreenConnection

Het lijkt wel of de rechterplant door de zon verbrand is, nadat hij voorheen te donker stond. Ik geef er weinig voor, maar proberen is altijd goed. 

De linker cactus lijkt me erg gevoelig voor vocht en is daarom niet de gemakkelijkste plant. 

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag