Lidcactus bloeit niet meer

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 31/10/2006 - 20:01
astamaroli

Lidcactus bloeit niet meer

Sinds 1995 ben ik de trotse bezitter van een grote lidcactus (tenminste ik denk dat hij zo genoemd wordt, het is geen lidcactus die je in het tuincentrum tegenkomt). Helaas heb ik 4 jaar geleden de plant in de schuur laten overwinteren. Hier heeft de plant een schimmel opgelopen en maar te nauwernood overleeft. Het is me gelukt de plant weer op te kweken maar sindsdien geeft de plant geen bloemen meer. Ik weet niet waardoor dat komt. Kunt u mij helpen aan de officiele naam van deze cactus en mij vertellen wat ik eraan zou kunnen doen om hem weer te laten bloeien? PS. deze plant staat alleen in de winter binnen.

Lidcactus bloeit niet meer
di, 31/10/2006 - 21:15
turtle

is een epiphylum soort,om hem weer te laten bloeien moet hij koel staan in de winter maar wel vorstvrij.Vanaf november geleidelijk minder water geven en absoluut geen mest.In februari kan er weer water worden gegeven.Ze hebben ook regelmatig mest nodig.
Verpotten gebeurt na de bloei.Ik heb zelf een witte met zeer grote geurende bloemen die mij dit jaar verraste met wel 30 bloemen.
Op deze manier moet hij normaal gezien weer gaan bloeien.
Het kan ook zijn dat de plant het even moeilijk heeft gehad,dan blijft de bloei ook achterwege omdat dit teveel energie vergt.
succes

di, 31/10/2006 - 21:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Waarschijnlijk heet de plant nog steeds Epiphyllum, ofwel bladcactus. Mogelijk is de naam nu Nopalxochia phyllantoides. In de winterperiode zou een strenge rusttijd op een koele plaats helpen om de plant weer te laten bloeien.

Onderwerp gesloten