Mammillaria

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 02/04/2007 - 15:39
Janette

Mammillaria

Hoi,

Wij hebben thuis deze cactus en ontdekten zojuist dat hij er aan één kant erg vreemd uitziet. Wij weten niet wat het is, hij stond in onze serre met deze slechte kant naar de muur. Misschien heeft er iemand enig idee wat het zou kunnen zijn? En uiteraard willen wij de cactus graag genezen, maar weet niet hoe...

Hopelijk weet iemand raad, alvast bedankt!

Mammillaria
ma, 02/04/2007 - 16:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Is het bruine deel zacht? Of nog stevig?

Ruud

ma, 02/04/2007 - 17:40
Janette

Het bruine deel ziet er zacht uit, slijmerig en snotachtig. Ook zitten er hele kleine rode deeltjes in het midden van de naden, is dat het bruine dat je bedoelt? Het rode is alleen zacht op de plaatsen waar het zwarte gescheurd is en het rode dus vochtig is. Het zwarte lijkt wel verbrand alleen eronder zit ook smurrie.
In het midden van de foto zie je ook iets meer aan de bovenkant van de cactus een groot gat. Hierdoor kijken we direct tegen het lichte 'hart' van de cactus... interessant maar natuurlijk niet de bedoeling :)

Het lijkt allemaal wel een beetje op een rotte appel met zo'n grote zachte plek... Enig idee wat het is en hoe we het kunnen verhelpen?

Bedankt!

di, 03/04/2007 - 18:12
pieter_cactus

Deze cactus is hoogstwaarschijnlijk rijp voor de vuilnisbak. Alle bruine en zachte delen zo snel mogelijk wegsnijden tot je enkel maar mooi gezond weefsel meer overhebt. Maar volgens mij is het al in te vergevorderd stadium om nog te redden.
Oorzaak kan zijn te koud en te vochtig.

wo, 04/04/2007 - 12:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

idd .. RIP :-(

niets meer aan te doen ..
(en 't is geen mammillaria maar een E grusonii volgens mij alhoewel het er nog weinig toe doet :-))

mvg
willy

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag