mijn cactus sterft af!!

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 02/04/2003 - 18:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

mijn cactus sterft af!!

Hallo

Ik heb enkele maanden geleden een cactus gekocht (weet niet welke soort) en sinds enkele weken is hij aan het afsterven. Hij krijgt om de maand water en staat op een beschaduwde plek in de woonkamer. Het is net of hij uitdroogt, hij wordt "voos" en zijn groene kleur is veranderd in een doffe geel groene kleur. weet er iemand wat ik verkeerd doe?

alvast bedankt!

wo, 02/04/2003 - 20:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

De verzorging hangt een beetje af van welke soort het is, maar in het algemeen hebben ze meer licht nodig dan wat ze op een beschaduwde plaats in de woonkamer krijgen. Voor de meeste soorten is volle zon nodig. En de turf waarin ze meestal zitten als je ze koopt is ook niet goed. Voor de meeste soorten is een standaardmengsel goed (1/3 leem, 1/3 grof zand en 1/3 goede potgrond, eventueel aangevuld met grint). Als ze in winterrust zijn, bijna geen water geven en koel zetten. Als ze groeien: warm en zeer veel licht en dus ook meer water. Afhankelijk van de soort, de grond, de pot en het weer twee keer per week tot eens om de twee weken water.

Maar kijk toch maar eerst eens als er geen ander probleem is met je cactus. Zitten er geel schildluizen of wolluizen op? Ook niet op de wortels? In dit geval moet je deze eerst bestrijden. Voor methoden hiertoe, kijk eens naar de vroegere discussies op dit forum en dat voor algemene vragen. Is het gewoon uitdrogen? Of ook rotten? Als hij aan het rotten is, met je hem stekken.

Als je hem meer zon geeft, doe dat dan geleidelijk, zodat hij niet verbrand raakt door het felle licht.

HTH

Pieter

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag