opeens een cactus met rimpels!

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 26/04/2009 - 23:45
tez

opeens een cactus met rimpels!

Hallo,
Al enige jaren heb ik een 90 cm hoge cactus die het altijd goed deed. Opeens is hij binnen een week raar verrimpeld. Ook lijkt het alsof de cactus minder groen is, aan de punten zelfs geler, en qua dikte is geslonken.
Ik heb de cactus niet veel meer water gegeven dan anders (eens in de 2 mndn, bij warm weer iets vaker). Daarom denk ik niet dat hij aan het rotten is, maar... ik kan het mis hebben. Ik twijfel nu juist of hij uitgedroogd of verrot is, en weet dus niet of ik er water of juist niet bij moet gieten.. Wie weet wat ik het beste kan doen? Dank je!

opeens een cactus met rimpels!
zo, 26/04/2009 - 23:46
tez

en hierbij een tweede foto van de top.

opeens een cactus met rimpels!
zo, 26/04/2009 - 23:59
Harry54

oei; deze lijkt naar de eeuwige cactusvelden. Eens in de 2 maanden is ook wel erg weinig (behalve als je dan een halve lter in een keer gaf)misschien nog eenmaal proberen met een flinke scheut; een poosje uit de zon en na een week nog maar eens. Als er nog leven is, knapt hij wel op.
Harry

ma, 27/04/2009 - 14:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

De symptomen lijken mij erg op bevriezingsverschijnselen of extreme kou .. kan dat ? Plant lijkt mij alleszins reddeloos verloren te zijn. 't zou mij echt verbazen dat die het nog haalt.

ma, 27/04/2009 - 17:52
tez

Hoi,
Bedankt voor de reacties.. Jammer dat jullie denken dat m'n cactus niet meer te redden is. Bevriezing? Nee, da's niet mogelijk. Hij staat altijd binnen. Ik probeer 't nog even met wat pokon voor cactussen en extra water. Of is er iemand met andere suggesties?
Tessa

di, 28/04/2009 - 14:57
micraracer

Beste Tez een sugestie is,mischien zit er nog een goed stuk tussen om te stekken maar als je m doorsnijd mag er geen verkleuring aan de stek te zien zijn anders is 't tevergeefs werk,kijk maar eens of er nog een goed stuk tussenzit.Dan moet je dat stuk wel een maand laten drogen warm maar uit de zon.

Gr Mart.

Onderwerp gesloten