problemen trichocereus terscheckii

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 27/06/2005 - 11:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

problemen trichocereus terscheckii

Mijn 3 jaar oude trichocereus terscheckii worden schrompelig en rimpelig aan de voet. Vervolgens worden ze langzaam bruin/zwart van kleur en leggen het loodje. Heeft iemand enig idee wat hiervan de oorzaak is en hoe dit eventueel te verhelpen is?
Bij voorbaat mijn hartelijke dank voor opheldering.

ma, 27/06/2005 - 11:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je verschaft een beetje weinig info over de leefomstandigheden van je planten .. nogal moeilijk om daar een gok naar te doen :-)

mvg
Willy

ma, 27/06/2005 - 12:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

De planten staan sinds vorig jaar in cactusaarde met wat zand erdoor. Vanaf begin mei heb ik besproeid en vanaf half mei krijgen ze om de 2 weken normaal water met een beetje cactusvoeding erdoorbij. Ze hebben overwinterd op een zeer lichte plaats, binnenshuis bij een temperatuur van 8 tot 12 graden, bij een lage luchtvochtichheid. Sinds april staat de deur naar buiten permanent open voor de gewenning aan de buitenlicht. Vanaf 29 mei staan ze buiten in een grote platte bak waarvan het glas is voorzien van een laagje witte kalk om ze te beschermen tegen de zon.
Hopelijk is dit voldoende info voor een advies want zelf weet ik het ook niet meer.
M.vr.gr

ma, 27/06/2005 - 18:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bij je eerste beschrijving dacht ik aan rot aan de wortels en de voet. Misschien is het beter als je hem boven de rotte plek afsnijdt, laat drogen voor ca twee weken en daarna opnieuw plant in verse aarde. De oude wortel kun je laten zitten, als er nog hoop zou zijn op een nieuwe scheute. Hopelijk helpt dit wat.
Groeten
Thomas

di, 28/06/2005 - 10:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik zou zeker nakijken of ze niet te nat staan. Volgens uw beschrijving van de potgrond zou dat wel eens kunnen.
Eventueel al de planten uit de aarde halen en goed laten drogen (dat is nu niet al te moeilijk) en ze zelfs lang genoeg laten drogen, het komt op een weekje niet aan. Indien de planten aangetast werden door een bacterie dan is er heel weinig aan te doen behlave dan het hanteren van het mes. Vergeet niet dat, in geval van chirurgie, de centrale vaatbundels van de plant geen enkele verkleuring mogen vertonen of al de moeite is waarschijnlijk voor niets geweest.

veel geluk
mvg
Willy

di, 28/06/2005 - 13:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hartelijk dank voor jullie advies. Te nat staan ze zeker niet in de pot, de grond blijkt bij mijn inspectie bijna kurkdroog. Maar goed, ik ga ze uit de pot halen en klop zoveel mogelijk grond ervan af. Na een paar weken zal ik ze dan weer opnieuw oppotten in de hoop dat ze gaan overleven.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag