Trichocereus species

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 28/06/2004 - 17:12
YellowMan

Trichocereus species

Hallo,ik heb een San Pedro (Trichocereus sp.)van 125cm. hoog gekocht.Ik heb een beetje moeite met het identificeren van deze prachtplant.Hij heeft aan de onderkant zo'n diameter van 14cm.,stekels die veel lijken op tandestokers,de langste zo'n 6cm. lang,naarmate je hoger gaat minder en kortere stekels,de bovenste 30 cm. is blauw en het topje daarvan is groen.Heeft iemand een idee van de juiste naam van deze plant (foto's komen later)en dan nog iets over de verzorging : de plant heeft minstens een half jaar tot een jaar geen water meer gehad,en de laatste 6 maanden heeft hij achter een zonnig etalageraam gestaan(in waarschijnlijk jaren oude grond),er waren 2 zijscheuten afgesneden(er daar verwacht ik dit jaar nog hergroei van)en ik heb gemerkt dat de plant een zeer stevig wortelgestel heeft.Nu is mijn vraag,met die scheuten en zo,zou ik de cactus verpotten(hij staat in een kleien pot van 40 cm. diameter,in cactusgrond met steentjes)of zou ik gewoon bijvoederen.En zou ik nu best een klein beetje water geven of ineens een sproeier vol,en wat met zon(behoefte)Graag wat advies

ma, 28/06/2004 - 18:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik ben geen tricho specialist maar meestal kunnen die planten wel tegen een duw ..
Volgens uw verhaal heeft de plant duidelijk een tekort aan licht gehad, de blekere groei en de kortere dorens wijzen daarop.
Je moet er eerst voor zorgen dat de plant aan de groei is. Is de grond zichbaar uitgeput, kompleet verdroogd etc ttz is de bodemstruktuur duidelijk naar de knoppen dan zal er verpot moeten worden. In het andere geval kan men proberen de plant in de schaduw te zetten op een (zeer) warme plaats en 'm met z'n voeten in't water te zetten. Indien de bodem niet binnen de kortste keren water opzuigt (zeg maar binnen de 24u) dan mag u terug naar optie 1. Dat "de voeten in 't water" is iets wat u nu kan proberen omdat de weersomstandigheden het toelaten. Eenmaal aan de groei zou ik 'm zeker eerst gewennen aan meer zon, veeeel meer zon en dan pas zou ik erover denken om 'm een beetje bij te mesten .. maar zoasl ik al zei .. 'k ben geen Tricho specialist .. (en niet in de plant bijten haha)

Onderwerp gesloten