Verwaarloosde Euphorbia trigona mooier krijgen

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 23/05/2017 - 00:51
southwind

Verwaarloosde Euphorbia trigona mooier krijgen

Hallo allemaal,
Ik heb van iemand een Euphorbiainfo-icon Trigona Rubra overgenomen die in een niet al te beste staat is. Nu denk ik erover om wat toppen af te snijden (dunne stengels op de foto) en opnieuw te planten. Moederplant gaat dan beter vertakken hoop ik en wat meer rechtop groeien. Nu is deze helemaal scheef. Is het nu het goeie moement om dit te doen en is dit uberhaupt een goed plan? Hebben jullie betere tips hoe ik dit moet aanpakken (of misschien op een andere plek die stengels afsnijden)?

Verwaarloosde Euphorbia trigona mooier krijgen
di, 23/05/2017 - 01:52
GreenConnection

Lijkt me een goed plan. Deze plant heeft een tijd te donker gestaan, vandaar die spichtige groei. Laat de stekken wel een paar weken drogen.

di, 23/05/2017 - 02:10
southwind

Dank je wel voor je antwoord. Ik ga die spichtige stekken dan afsnijden. Dan heb ik gelijk nog een vraag....mag ik de dikkere stammen ook dicht bij de basis van de plant afsnijden (dus ze worden dan zowel aan de boven als aan de onderkant gesneden? Mag dit? Zo ja, waar moet ik precies afsnijden? Helemaal tot aan de basisstam waar de vertakkingen uit groeien of toch een stukje van deze dikke stammen aan de basisstam laten staan? En gaat de basis met de worstels opnieuw vertakken? Zo zou ik er dus 3 planten van kunnen maken en ze een nieuwe start geven.

Verwaarloosde Euphorbia trigona mooier krijgen
di, 23/05/2017 - 02:12
GreenConnection

Dat kan ook, maar laat dan wel minstens 10-15 cm vanaf de vertakking staan.

di, 23/05/2017 - 02:14
southwind

Heel erg bedankt. Morgen aan de slag dan maar. Kan niet wachten! :)

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag