Voeding buitenopuntia´s

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 09/07/2019 - 04:52
Escafon

Voeding buitenopuntia´s

Ik heb nu verschillende opuntia´s staan, eentje staat uitgeplant, en die doet het verreweg het beste, heeft dit jaar schijven van iets van 40 centimeter gemaakt, Ik heb ook een humifusa die het prima doet, maar mijn Opuntia (ficusinfo-icon indica) die ik vorig jaar bij het tuincentrum gekocht heb wil dit jaar niet echt groeien, Ik heb hem dit voorjaar in een wat grotere pot gezet met zanderige aarde uit mijn tuin, met een handje gedroogde koemest erbij, zou ik hem teveel mest gegeven hebben? Hebben opuntia´s speciale behoeften wat betreft zuurgraad of bemesting? Het lijkt er wel op dat hij gaat bloeien dus misschien is hij energie aan het sparen voor de voortplanting?
Gek genoeg stond hij in een pot met kleige grond toen ik hem kocht bij de Intratuin, maar hij staat zeker niet te verzuipen, en vorig jaar deed hij het prima in het potje met Italiaanse klei. Misschien in een nog grotere pot zetten? Uiteindelijk gaat hij gewoon de volle grond in, maar daarvoor wil ik hem eigenlijk wat groter hebben, dat hij aan de onderkant wat meer verhout is en minder aantrekkelijk voor slakken. en een aantal stekken maken, dat ik wat stekken naar binnen kan halen in het geval dat er een elfstedenvorstperiode gaat komen. Op het kaartje stond wel in het Italiaans dat hij ook grote koude kon hebben, maar het testen van winterhardheid doe ik ook liever met stekjes.

Groet,

Matthijs.

di, 09/07/2019 - 08:19
GreenConnection

Ik zou een Opuntia niet teveel 'opjagen' met voeding, om te voorkomen dat de plant te slap wordt en daardoor gevoeliger voor koude.

di, 16/07/2019 - 10:43
Escafon

<p>Dank, ik heb niet het idee dat ik te veel voeding heb gegeven, of, eigenlijk heb ik geen idee, wel heb ik ze dit voorjaar in een geimproviseerd kasje wat opgejaagd, misschien vinden ze dat ze klaar zijn met groeien. De O.ficusinfo-icon indica is dit jaar nouwelijks gegroeid, maar heeft nu bloemknoppen. (Waiting for the sun)

Over slapte gesproken, de opuntia die het grootste is neigt altijd naar omvallen, maar misschien doet hij dat expres, dat wil zeggen, zich om laten vallen om dan met de stukken die de grond raken wortel te schieten om zichzelf horizontaal uit te breiden.</p>

di, 16/07/2019 - 11:44
GreenConnection

Dat veschijnsel van omvallen zie je in de natuur ook vaak. Een vorm van vermeerdering/uitbreiding.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.