Vragen van een beginnner:

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 01/07/2008 - 00:24
jeronimohengelo

Vragen van een beginnner:

Hallo ik ben al een tijdje aan het rondkijken op deze interessante site. Nu ik alle studiepunten voor het 3e leerjaar heb behaald heb ik me eindelijk aangemeld:).

Ik heb enkele foto's toegevoegd op onderstaande links, omdat ik er volgens mij hier maar 1 kan toevoegen. Ben overigens net begonnen met de hobby cactussen .

Over de cactus met oranje kop heb ik de vraag de wortels waren redelijk vochtig heb denk ik teveel water gegeven, en de schors is van onderen nu redelijk dun ook bevinden zich plekken op de schors en de kop . Heb de wortels al drooggeblazen met een fohn, maar dit zal wel een foute oplossing zijn hehe. Mijn vraag is hierover aan jullie kenners is er nog wat van deze cactus te maken of kan ik hem beter afsnijden, laten drogen en over een paar week opnieuw stekken? Heb hem uit voorzorg voor de andere cactussen al uit de bak gehaald, zodat deze cactussen niet ziek worden.

https://tinyurl.com/yy4szzjp

https://tinyurl.com/y2jtxsy2

De tweede vraag is kort in de bijlage heb ik 2 plantenbakken staan met cactussen die staan voor mijn raam de vraag is zijn er nog tips en is de indeling en afstand goed ben maar een leek en doe het voor mijn plezier. Heb de meeste cactussen nog maar 2 weken gekocht bij tuincentrum Borghuis a 1 euro p/s.

https://tinyurl.com/y29jge7e

https://tinyurl.com/y4sfjt4e

https://tinyurl.com/y2yss3sn

https://tinyurl.com/y65b9vlu

https://tinyurl.com/y5vfvbf5

https://tinyurl.com/y34t6j6e

Ik hoor et wel i.i.g alvast bedankt en excuses voor de lange posting.

Vragen van een beginnner:
do, 03/07/2008 - 17:32
mariekeg

De cactussen op de foto in je topic staan te donker: jouw cactussen zullen nu op zoek gaan naar zonlicht waardoor ze langwerpig en slank/zwak worden, terwijl je ze juist gedrongen van formaat wil hebben, zoals dat in de natuur ook voorkomt. Cactussen hebben het liefst zoveel mogelijk licht.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag