water geven

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 11/04/2005 - 23:16
DannyF

water geven

Hallo,
Antwoorden op vragen over water geven zijn waarschijnlijk even talrijk als dat er cactusliefhebbers zijn, maar toch wil ik graag wat meningen horen.

Vroeger potte ik mijn cactussen op in de turfmolm die ik regelmatig goed nat maakte en dat ging perfect. Omdat dit toch rommelig is, vaak vies, wil ik een andere manier gaan zoeken. Het liefst geef ik van onder af water, maar kan ik in de plastic bakken waar de potjes instaan een laag water laten staan net zo lang tot dit allemaal opgenomen is? Of moet de bak na bv een paar uur/halve dag leeg?

Indien ik van boven af giet, is het een probleem om over de planten te gieten (in elk potje een kluts water is een flinke job). Ik beschik over relatief zacht water.

graag uw mening,
mvg, Danny

di, 12/04/2005 - 14:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik snap uw vraag niet heel goed ..Succulenten water geven is afhankelijk van een boel lokale factoren en vergt dus een eigen inbreng om het belang van die factoren af te wegen en tot een persoonlijke strategie te komen om uw plantjes gezond en wel verder te laten groeien.
Wat is er dan specifiek rommelig/vies aan uw methode van water geven ?
Algemeen gesproken zijn, voor succulenten, "natte voeten" te vermijden als de pest :-) maar alles hangt af van hoeveel water men in die plastic bakken gaat kappen en bvb hoe "sponsachtig" uw potgrond is ...

mvg
Willy

Onderwerp gesloten