Wolluis en wortelluis

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 05/05/2004 - 16:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wolluis en wortelluis

Beste plantenvrienden. hierbij een tip voor een zeer effectieve bestijding van wolluis en wortelluis. Ieder voorjaar en najaar 1x gieten met een oplossing van het middel Admire geeft uitmuntende resultaten. Is te koop in ieder goed gesorteerd tuincentrum. Gewoon de instructies op de bijsluiter volgen en niet spuiten maar gieten. U bent dan voor 99,99% gevrijwaard van wolluis en wortelluis! Sinds ik dit middel gebruik om mijn verzameling Lithops en Conophytum te beschermen, heb ik geen last meer van de genoemde hardnekkige beestjes! hjhuizingatwanadoo [dot] nl

wo, 05/05/2004 - 17:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

FYI .. "Admire" met actieve component imidacloprid is tevens te koop onder naam "Provado" & "Confidor" ... leuke nota .. toen ik het voor de eerste maal heb toegepast heb ik tevens de zwaarste wolluisinfestatie gezien in 30 jaar cactuskweek .. :-)

wo, 05/05/2004 - 20:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
Ik gebruik het ook, zei het sporadisch. Werkt idd zeer goed.
Pieter

do, 06/05/2004 - 14:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zoals iedere cactusverzamelaar heb ik ook last van wolluis en wortelluis.
Ik gebruik momenteel Teletox en soms ook Confidor.
Met confidor heb ik geen al te goede ervaring. Als Admire hetzelfde is dan Confidor ?.
Teletox lijkt mij het best, hoewel sommige collega's beweren dat de diertjes eraan wennen en immuun kunnen worden. Daarom wissel ik eens af met Confidor.
Onlangs was ik bij cactuskwekerij Lakerveld in Lexmond en daar beweerde men dat je moet nevelen met pure alcohol maar de planten dan zeker niet in de zon zetten of ze verbranden.
Keuze genoeg dus.
Terugkomen doen de beestjes sowieso. Ze houden evenveel van cactussen dan wij.

do, 06/05/2004 - 15:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

men hoort allerlei soorten remedies om insecten te bestrijden .. mijn ervaring is dat door te nevelen met alcohol zowel beestjes als kweker zat worden .. maar da's ongeveer alles wat er gebeurt ..
als ik mij niet vergis is teletox identiek met dimethoaat (bayer) meestal gebruik ik dimethoaat en confidor samen ttz enkel als het echt niet anders meer kan en meestal voeg ik er nog topsin M aan toe (fungicide) .. en of dat het werkt !
.. en resistentie is helaas een al te bekend probleem geworden ...

do, 06/05/2004 - 17:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
Resistentie is vooral een probleem als je altijd hetzelfde product gebruikt. In eerste instantie vertrouw ik op mijn vingers en op de wolfspinnen in mijn verzameling. Als ik merk dat er op een bepaalde plaats toch wolluizen komen dip ik deze aan met alcohol (niet in een hete kas want dan krijg je het idd in je hoofd). Bij een erge infectie (wat zelden voorkomt bij mij) gebruik ik pyrethroides met piperonylbutoxide. Zorg zeker dat deze laatste stof aanwezig is want deze zorgt ervoor dat de insecten een verhoogde gevoeligheid gaan vertonen voor de pyrethroides. Imidacloprid gebruik ik dan als ik last heb van wortelluis. Maar zolang het enkel de bovengrondse beestjes zijn gebruik ik geen imidachloprid om geen resistentie te laten opbouwen. Natuurlijk is het best om al deze beestjes te voorkomen. Dat kan je door je planten bijvoorbeeld 'hard' te kweken. Volle zon, weinig bemesting en een zwaar (maar doorlatend) grondmengsel.
Pieter

Onderwerp gesloten