wolluis + Lidcactus

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 17/11/2008 - 11:20
LouisBouwman

wolluis + Lidcactus

Een vraagje over wolluis.

Ik heb aardig wat gelezen over wolluis en dat dit gewoon een verschrikkelijke luissoort is die bijna niet uit te roeien is.

Nou heb ik al een paar jaar last van wolluis.

Eerst behandeld met apiritus, alcohol en noem het maar op. uit eindelijk de complete plant incl pot al weg gegooid. Vorig jaar weer een andere lidcactus gekregen(stek) die heeft de gehele zomer buiten gestaan.

Ik haal hem naar binnen knoppen komen erin en gelijk krijg ik ook weer last van wolluis. Elke keer weer hetzelfde.

Is er iets waardoor die beesten aangetrokken voelen, hoe je mogelijkerwijs zou kunnen voorkomen dat je last van die beesten krijgt.

De lidcactus staat wel altijd op dezelfde plek.

groeten

Louis Bouwman

ma, 17/11/2008 - 13:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Helaas zijn wolluizen een echte plaag geworden en de liefhebbers hebben daar deels schuld aan door onoordeelkundiggebruik van verdelgingsmiddelen waardoor de luizen heel erg resistent geworden zijn tegen een ganse reeks insectenverdelgers. :-)
Voor planten binnen kan men zogenoemde plant pins gebruiken, dat zijn staafjes met een insecticide erin. Die worden in de potgrond gestoken aan de voet van de plant en de plant neemt het gif op. twee voorwaarden echter, de plant moet aan de groei zijn en de bodem moet gematigd vochtig blijven.Voor planten in winterrust dus een probleem.
Een andere maar iets mindere methode. Koop een luizenshampoo en maak een sopje met ongeveer een borrelglas (20ml) shampoo per halve liter water .. Giet je plant hiermee over de kop zodat alle delen goed nat zijn. Nadelen : plant kan mogelijk niet goed tegen het product = vlekken of beschadiging, er blijft een iets kleverige zeeplaag achter op de plant (kan later afgespoeld worden) en voor hevige aantastingen moet men te veel gieten wat niet goed is voor de plant. PS de shampoo bevat een kontaktgif dus je moet de beesten raken anders helpt het niet echt alhoewel er via die kleeflaag een beetje een nawerking is ..
HTH

do, 20/11/2008 - 11:32
francis

ik heb redelijk wat cactussen staan in de serre
ik sproei in de maand maart al mijn cactussen met confidor 200sl
en herhaal dat in de maand oktober als zij in rust gaan.en heb maar soms eens een enkel cactus met wolluis
groetjes francis

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag