clematis pixie overhouden

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 05/03/2005 - 19:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

clematis pixie overhouden

Ik heb dit jaar toch weer een clematisinfo-icon pixie besteld,hoe kan ik deze de rest van het jaar overhouden,andere jaren gaat het voor en tijdens de bloei geweldig daarna verdwijnen ze als het ware voor je ogen.Pixie staat bij mij in een pot en krijgt na de bloei iets minder water, bemesting voor de bloei en na de bloei.Wat doe ik verkeerd?

za, 02/04/2005 - 20:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Pixi is gewoon wat moeilijk. De minste ergenis krijg je door elk jaar een nieuwe te kopen . Een luxe bouquet bloemen kost ongeveer hetzelfde. Je krijgt hem gewoon niet zo mooi weer als toen je hem kocht. In de kwekerijen worden ze enorm gemest en dat is dan ook de oplossing. Je moet de plant elke week gaan mesten als hij uitgebloeid is. Niet teveel maar in elk geval net zoveel als een huiskamerplant Dan elk jaar een deel van de grond vervangen door nieuwe . Gooi je de plant weg als hij verdwijnt ? Mischien heeft hij een rustperiode nodig om weer nieuw blad te vormen. De Armandii is ook een groenblijvende maar na de bloei verderot ook blad. Sterkte in elk geval.

za, 02/04/2005 - 20:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nog even iets. Mesten 10 cm. vanav de stengel en de bladeren niet ralen.

za, 02/04/2005 - 21:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

De Nieuw Zeelandse soorten en hybriden zijn gemakkelijk in een pot over te houden. Tijdens de bloei redelijk mesten met 20:20:20(N:P:K), na de bloei om de 2-3 weken. Zorg er voor dat de planten in het najaar redelijk droog staan anders kreeg je veel afsterving.
Ik hou zo diverse soorten en hybriden over zoals: australis, foetida, marmoraria, paniculata, marata. 'Joe', 'Early Sensation', eigen hybride etc.

za, 09/04/2005 - 20:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor de reacties,ik ga het gewoon weer proberen en anders ieder jaar toch een nieuwe,groetjes Niek.

di, 03/05/2005 - 00:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo, Ik heb mijn Pixie al een paar jaar op dezelfde plek in de tuin staan, op een klein plekje tegen een houten schuur. Nooit extra mest gegeven. Hij groeit niet snel, had weinig bloemen, maar bleef wel leven. Dit jaar echter, zat ie echt vol bloemen echt ongelofelijk. Wellicht staat hij bij u op een verkeerde plek.
Succes

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag