planten van clematis

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 12/08/2006 - 18:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

planten van clematis

Hoi,

Wij gaan half september verhuizen en nemen vanuit de oude tuin wat clematissen mee. De nieuwe tuin moet opnieuw aangelegd worden en ik verwacht daar begin oktober mee klaar te zijn. Kan ik dan die clematissen nog planten?
Het gaat om :
Clematisinfo-icon vitalba, C. texensis, C. orientalis, en C. integrifolia

De tuin ligt op het zuidwesten en is om-muurd.

Groeten, Marcel

za, 26/08/2006 - 10:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja dat kan maar zorg wel dat je een behoorlijk grote kluit meeneemt.Groot gat graaft iets dieper dan de bovenkant van de plant en als het warm is elke dag water geven. October kan nog een rare warme maand zijn. Zelf zou ik wat beendermeel geven.

za, 26/08/2006 - 11:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is erg moeilijk om clematissen over te planten. Graaf ze diep uit en laat er een grote kluit aan zitten. Snoei hem helemaal terug.
Eerste maand GEEN mest of iets dergelijks omdat de plant eerst nieuwe wortels moet vormen.

za, 26/08/2006 - 14:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Okee bedankt,

Ik heb ze een maand of 2 geleden uitgegegraven en inderdaad helemaal terufgesnoeid.(tevens opgepot in potgrond) Ze zijn alledrie weer mooi uitgelopen.
Wat ik eigenlijk bedoelde is of ik ze met oog op het late seizoen en de aankomende winter gewoon kan planten in de volle grond.

Groeten, Marcel

zo, 27/08/2006 - 17:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Voor de veiligheid kun je ze gewoon binnen overhouden en na de winter buiten planten. Dit is de minste risico. Als ik zeldzame clematissen krijg in augustus of later, laat ik ze altijd in de kas bij ca. 5 graden overwinteren.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag