verwelkingsziekte???

10 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 09/07/2009 - 10:38
plant-newbie

verwelkingsziekte???

Ik heb een clematisinfo-icon (Lawsoniana)in de voortuin staan welke eigenlijk goed heeft gebloeid en ook mooie knoppen heeft gevormd maar over een week tijd eigenlijk erg slap begon te hangen en de bladeren bruin werden. Wellicht dat de foto meer zegt. Ik denk zelf aan de verwelkingsziekte maar weet het niet zeker.

Iemand ideeen of tips?

verwelkingsziekte???
do, 09/07/2009 - 11:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Krijgt hij wel genoedg water ?. Veel bloeien vergt energie, en dan met de afgelopen hitte hebben ze wel wat extra aandacht nodig. Is de voet afgeschermd?

do, 09/07/2009 - 12:15
plant-newbie

De voet is afgeschermd middels een stokroos en ook water heeft ie de afgelopen weken genoeg gehad. Iedere avond met de tuinslang water gegeven.

do, 09/07/2009 - 21:12
plant-newbie

Wordt het dan niet te warm achter de scherven van de bloempot als de zon erop staat? Dat is ook het geval als je dakpannen er tegen plaatst.

do, 09/07/2009 - 22:14
Hendrik Jan

NOOIT en dan ook NOOIT afschermen met halve bloempotten, schalen, borden etc. dit wordt al vele tientalle jaren door de hoveniers, tuinprogramma's en tuinboeken aan gekaart, maar je blijft het tegenkomen (als je er niet op let verdroogd de grond bij de voet van de Clematisinfo-icon en het kan te warm worden).
Een plantje ervoor is voldoende.

https://tinyurl.com/yxcclv32

vr, 10/07/2009 - 02:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het staat onnatuurlijk en blijft ook te warm in de zon. In de natuur zijn er ook geen kaboutertjes, die dakpannen etc. uitzetten rond de planten. Een natuurlijke begroeing rond de voet is beter. Het zijn van nature bosplanten, die van schaduw en vocht houden.

vr, 10/07/2009 - 09:45
plant-newbie

Heren,

dank jullie wel voor de reacties mbt het dakpannen verhaal. Dit was ook mijn gedachte.
Maar de vraag blijft natuurlijk wel wat er aan de hand is met mijn clematisinfo-icon.

Iemand daar nog gedachten over?

Greetz
Jack

vr, 10/07/2009 - 10:36
Hendrik Jan

Het lijkt mij geen verwelkingsziekte, maar dat is van deze foto ook moeilijk te beoordelen.
Wel lees ik iets over elke dag water geven met de tuinslang, planten, heesters standaard 1x per week en bij warm weer of droog en schraal weer 2x per week, NOOIT elke dag.
Als de plant echt helemaal slap hangt, dan zou ik hem voor de zekerheid geheel bij de grond afknippen en een beetje mest geven en even zeker een week geen water geven en daarna hooguit 1x per week een beetje water (hij verdampt dan ook nog niets).

vr, 10/07/2009 - 12:00
plant-newbie

Hendrik Jan,

dank je wel voor deze informatie.
Wat ik vorige week wel heb gemerkt bij de hortensia is dat de bloemen na een dag zon allemaal slap hingen. Na water te hebben gegeven bloeide deze weer op.

Maar ik zal de clematisinfo-icon tot de grond afknippen en eens met rust laten met water geven.

greetz,
Jack

vr, 10/07/2009 - 12:29
Hendrik Jan

Jack,

Hortensia's zijn echte drinkers en kan je bij incidenteel bij heel droog en WARM weer wel 3x per week water geven EN vooral dan ook besproeien, want ze verdampen erg veel en kunnen dan ook het water niet snel genoeg meer naar boven transporteren.
Succes!

Jos

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag