bananenboom

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 07/05/2007 - 21:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

bananenboom

halo, ik wil graag een bananenboom aanschaffen, alleen zit ik nu al een beetje met het volgende knelpunt. die dingen groeien(bij mijn weten) behoorlijk hard. nou is dat niet erg, maar als ik m binnen wil laten overwinteren, word op ten duur de kas te klein( of de plant te groot). heeft iemand dit probleem ook wel s gehad en/of heeft iemand een oplossing. ik weet niet of ik m buiten kan laten overwinteren. ik dacht van niet, maar misschien zijn er soorten die wat meer kou kunnen verdragen. ook heb ik wel s begrepen dat je de boom kunt afzagen? dat laatste wil ik dan wel zeker weten aangezien ik daar me t***els over heb. ik hoor graag de reacties. alvast bedankt!

ma, 07/05/2007 - 21:19
kroisos

hoi,

je hebt één banaansoort die hier heel goed buiten overwintert nl de Musa Basjoo, de bladeren gaan er in de winter wel aan maar je kan de stam tot op de gewenste hoogte afzagen en er stro of rientenmatten ronddoen. als het terug lente word loopt de stam terug uit, je kan ook kiezen om er niks aan te doen en dan komen er nieuwe uitlopers uit de grond als het terug opwarmt. de afgelopen winter was zelfs zo zacht dat als je er niks aan deed de stam zonder bescherming overbleef....

gr
kristof

di, 08/05/2007 - 12:03
JanDuerinckx

Ik heb een Masu Basjoo en een paar Masu Sikkimensis.
Beide overwinteren goed buiten mits de nodige afdekking/bescherming.
Als je ze niet beschermt vriezen ze af tot tegen de grond, maar komen het jaar erna terug uit. Wil je een GROTE boom kweken, dan doe je voor de eerste vorst best de bladeren eraf en pak de stammen in met stro / doeken en plastiek aan de bovenkant om te voorkomen dat het goedje te nat wordt.
Pak het niet volledig in met plastiek want dan gaat alles rotten.

Success !

do, 10/05/2007 - 19:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

dank voor jullie antwoorden. ik ga er dus zeker een kopen. moet alleen ff kijken waar ik ze hier kan vinden. groeten.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag