bananeplant

10 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 19/07/2005 - 00:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

bananeplant

ikheb een bananeplant en er zijn scheutjes aan de plant bijgekomen
ik heb er die afgenomen om zo meerdere plantjes te krijgen , er zijn wel geen wortels aan ! nu is mijn vraag : moet ik die gewoon in grond zetten of moeten die eerst in water worteltjes krijgen ?
kan je mij verder nog info geven ivm. het verzorgen enz... van de bananeplant .
hopend op een berichtje terug dank ik u lut .

di, 19/07/2005 - 07:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je bent te vroeg geweest met afhalen, niet meer doen !

wo, 20/07/2005 - 00:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zeg anoniemmm , wat moet je dan wel doen volgens jouw want ik heb hetzelfde probleem !

wo, 20/07/2005 - 13:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je kunt beter wachten totdat de plantjes wat groter zijn en eigen wortels hebben,dan voorzichtig van de moederplant afhalen.
Bananen verlangen veel water en mest.Ze zijn dankbaar voor wat oude koemest door de aarde.Korrels zijn ook goed.Regelmatig verpotten,dat is te zien als de wortels onder de pot uit groeien.
Veel succes. bert

ma, 25/07/2005 - 15:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb mijn scheutjes in water gezet in de hoop dat er worteltjes aankomen , mijn grootste scheut is wel 15 cm ik denk dat er misschien wel wortels waren .... of heb ik die afgebroken ?

wo, 10/08/2005 - 18:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

had ik zelf ook, heb ze gewoon in de grond gestopt, veel water, veel mest, van de 8 zijn er 5 door, ben het nu aan het proberen met musella

wo, 10/08/2005 - 22:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Scheutjes die direct aan de moederplant vastzitten, heb je niet zoveel aan.(dit geldt voor een Musa Basjoo in de volle grond).De scheuten die +/- 20 of 30 centimeter van mama verwijderd zijn,dat zijn de scheuten ,die wortels hebben. Die kan je uitgraven en oppotten. Of laten zitten en je hebt er weer een basjoo bij! En het jaar erop op ,6 ofzo. Bij binnen bananen weet ik het niet,hoor. Maar zoek verder op deze site! Er staat een topic over binnenbananen met scheuten!

do, 11/08/2005 - 14:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook ik bezit sederd januari 2bomen waar ondertussen zowat 6 scheuten van 30a40cm bijgekomen zijn. Ook langs deze weg de vraag hoe ik deze mag potten. Wat indien ik ze in de huiskamer zet en na de winter terug in volle grond. Mogen deze in een kelder overwinteren, met of zonder licht, moeten deze water of liefst zo droog mogelijk.......alle info welkom. Graag maken we na de winter een bananenboombos in onze tuin, daardoor graag alle info de bekomen scheuten te kunnen herplanten na de winter.

THX

za, 13/08/2005 - 05:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gewoon oppotten in potgrond,in dewinter in koele kamer zetten en niet te veel en niet teweining water (eerder weining) in het voorjaar naar buiten ,eerst ff laten wennen aan de zon!Dus eerst een paar weken schaduw en dan steeds verder in de zon. En dan in de volle grond ,veel water en voeding de hele zomer en gaan met die banaan! En ze groeien pas goed bij temparatuur boven de 17 graden.Dus niet echt bij het weer van de afgelopen weken:-(

zo, 14/08/2005 - 18:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,
Ik heb 1,5 jaar een banane-plantje. Ik noem het nog geen boom omdat hij bijna niet groeit. Ik doe er toch voldoende mest bij.
Sinds het voorjaar zit er een nieuwe stek naast die nu iets beter groeit dan de moederplant.
Nu had ik gelezen dat deze planten het beter buiten doen in de zomer, dus heb ik hem buiten gezet in een pot. Ik begrijp dat ik nu te laat ben met de plant in de grond te planten, wanneer kan ik dat volgend jaar het beste doen en wanneer moet de plant weer naar binnen?

Onderwerp gesloten