brugmansia volle grond

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 11/02/2007 - 16:34
exooot

brugmansia volle grond

hoii,,

ik heb 2 brugmansia's een wit en geel bloeiende. ik heb wel eens foto's gezien waarop de brugmansia hier in nederland in de volle grond staat. ik weet dat de planten niet winterhard zijn. maar hoe doen jullie dit dan in het najaar? doen jullie ze dan weer uitgraven?
graag wil ik weten hoe ik dit moet doen omdat ik het graag zelf wil proberen.

mvg patrick

zo, 11/02/2007 - 17:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Met pot en al ingegraven, geeft dat geen problemen in het najaar de plant eruit te halen om te overwinteren.

zo, 11/02/2007 - 19:10
jacky

Hoi Greenconnection , moet er ook nog gesnoeid worden ? en zo ja in welke maand ? Ik heb er nl ook 2 in de schuur staan , in pot en nog niks aan gedaan maar ze blijven doorgroeien . Ze krijgen 1x in de maand een klein beetje water.
groeten Jack

zo, 11/02/2007 - 19:31
alloo

ik snoei de mijne altijd voor ze naar de overwinter plaats gaan ,zo beslaan ze minder plaats , ik heb er zelfs in de kelder staan ,als zo de tempertuur blijft ga ik ze binnen enkele dagen boven halen groetjes alloo

zo, 11/02/2007 - 21:52
texeltje

hij staat bij mij in pot.......als ik hem binnenhaal dan wordt ie verkort van bijna 2 meter tot ongeveer 50 cm. zet hem weg in de garage...doe er niks mee.........en staks ga ik hem weer verpotten en water geven.....zag trouwens dat ie al wel uitloopt.

zo, 11/02/2007 - 22:43
hanninkj

In het najaar zeer sterk terugsnoeien tot een handelbare plant, je kunt zelfs de dikke takken eraf zagen. Dan vorstvrij wegzetten.

LET OP: De plant is erg giftig want een lid van ons heeft hiervoor in het ziekenhuis gelegen en was er erg slecht aan toe.

do, 22/02/2007 - 22:42
dajansen

Ik heb een roze Brugmansia en deze staat in de volle grond zomer en winter. Mijn andere exoten trouwens ook. Ik heb om mijn exoten heen een pergola gebouwd. Onderaan de bovenkant van de pergola heb ik een gordijnrail opgehangen. Vervolgens een lap tunnelplastic gekocht en daar gordijnhaken aan bevestigd en opgehangen aan de gordijnrail. En ja, je raad het al, in het voorjaar schuif ik het gordijn open en in het najaar schuif ik het gordijn dicht. Aan de rechterkant van de pergola bevind zich een schutting. Deze heb ik geisoleerd en vervolgens heb ik er twee radiatoren aangehangen (boven elkaar). Op de pergola heb ik een vouwdak gemaakt.
Op deze manier overwinter ik mijn planten. Er staat ook nog een tuintafel met twee tuinstoelen. Zo kun je ook in de winter gezellig in de tuin zitten. En wat mijn Brugmansia betreft die is niet ver van de drie meter.
Tot slot: "Het scheelt een hoop gesjouw."

brugmansia volle grond
Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag