citrus vorst

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 02/09/2006 - 21:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

citrus vorst

hoeveel vorst kan een (zelfgezaaide) citrus ongeveer hebben ?

zo, 03/09/2006 - 11:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je vraag is wat kort door de bocht: welke citrus?

Van de meeste Citrussen (citroen, bittere sinasappel etc.) wordt gezegd een graad of -3°C. Sommige hybriden kunnen nog (flink) wat lager hebben. Winterhard is er "geen" (er zijn wat kwekers mee bezig en ik weet niet hoever die zijn). De als winterharde citrus aangeboden Poncirusinfo-icon trifoliata is wel winterhard maar geen echte Citrus, wel familie van.

M.vr.gr.,

Ruud

zo, 03/09/2006 - 13:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoi

de soort weet ik niet precies, ik heb gezaaid met pitten uit een citroen.

zo, 03/09/2006 - 14:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het beste is de citrussen op een lichte plaats bij ca. 5 graden te overwinteren, dus nooit in een huiskamer of donkere ruimte.

ma, 04/09/2006 - 03:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een zelfgezaaide citroen heeft jáááren nodig om citroenen voort te brengen.
Mijn boom staat in een pot van een 50 tal cm en ik laat die altijd van de eerste vorst genieten omdat die altijd wel gevoelig is voor schildluizen (nu zitten er ook weeral op) en heeft er absoluut geen last van. Ik zou hem echter niet aan -5°c blootstellen, dus -3°c lijkt mij wel ok.
Ik laat hem ook bij ongeveer een graad of 5 overwinteren bij veel licht en ik geef hem weinig water, eerder te weinig... Als de grond echt droog is mag je water geven eerder niet. Als je zoals mij te lang wacht dan beginnen de bladeren uit te drogen en vallen ze af :-) Maar dat is maar vanaf maart ofzo, dus gewoon een heel klein beetje vochtig houden bij een zeker niet te warme temperatuur is de boodschap.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag