citrusbomen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 14/01/2008 - 18:05
bevlogen

citrusbomen

ik lees op de site dat citrusbomen(sinaasappel, manderijn,Kumquat ) ijzerchelaat nodig hebben. ik heb boompjes tussen 2 en 7 jaar oud en zegroeien als kool. als ze wat geel worden geef ik ze nieuwe grond, een mengsel van eigengemaakte kompost met wat kippen en paardemest vermengd en ze doen het er goed op. is dat toeval of zit ijzerchelaat ook in compost en mest?
graag een reaktie jan

ma, 14/01/2008 - 12:46
benb

Jan,
Ik weet niet waar je het hebt gelezen, maar citrus is echt geen ijzervreter. Als je teveel geeft werkt het nl. averechts. Ijzer is één van de sporenelementen die citrus nodig heeft. maar dat is eigenlijk maar weinig. In een goede messtof zit een goede hoeveelheid sporenelementen. Apart bijgeven verstoort vaak de verhoudingen waardoor weer andere kwalen ontstaan.
Wat er in de compost en mest zit die jij geeft aan elementen zit weet ik natuurlijk niet, dan zou je dat moeten laten onderzoeken. Maar als het helpt zullen er wel genoeg elementen in zitten die goed zijn voor de plant.

Groetjes, Ben.

ma, 14/01/2008 - 14:09
Lodewijkp

magnesium en ijzer zijn wel belangrijk

ma, 14/01/2008 - 18:05
benb

Lodewijk,

Alle elementen die voor bepaalde planten nodig zijn, zijn belangrijk. Alleen moet men niet overdrijven met ijzer. En dat gebeurt veel te vaak.
Het is maar in geringe hoeveelheid nodig. Een goede uitgebalanceerde meststof bevat alle benodigde bestanddelen.

Groetjes, Ben.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag