gatenplant

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 18/01/2008 - 14:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

gatenplant

Hallo, wie kan mij helpen.
Een aantal jaar terug heb ik een gatenplant georven van mijn oudtante, sinds ze bij ons stond schoot ze de lucht in. In het tuincentrum vertelde ze me dat ik hem moest snoeien, dat had ik gedaan maar na verloop van tijd vielen de bladeren er een voor een af. Ik hield een stengel over.
De tuincecntrum vertelde me heb geduld.....nog steeds een stam over die er een beetje bruin en droog uitziet(grimpeld alsof het tte weinig vocht krijgt)Is ze nog te redden of is het al afgelopen zaak, snik.

Maja

di, 15/01/2008 - 12:44
Groente

Beste Maja,

Misschien was dat de herfst, nu de winter?
Probeer deze goed te onderhouden en kijk wat de lente brengt ;)

Als het echt een rampenplan is, zorg voor een goede luchtvochtigheid en voldoende (beter te weinig dan teveel he ;)) voeding/energie. Ook luchtverplaatsing is heel belangrijk voor planten.

Wat je kan doen:
Planten halen immers de energie uit hun bladeren (fotosynthese), en nu zijn deze er niet meer!
Vanaf je nieuwe scheuten ziet komen probeer deze maximaal te belichten! Desnoods met een TL lamp of een spaarlampje! Ze moet ergens haar energie nu zien uit te putten! Die lampen mogen maximaal 10cm van je scheut verwijderd zijn dan!
Nog een kleine tip, plaats je TL- of spaarlamp op een timer. Laat deze bv om 6u 's morgens aanspringen en om 12u 's nachts uitspringen. Dat is een heerlijke cyclus voor planten om in te groeien! En wat is nou 18watt he? Als het je plant kan redden is het toch het proberen waardig he!

Veel succes alvast en hou ons op de hoogte aub!

Groe(n)ten!

vr, 18/01/2008 - 14:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste,ik heb gelezen dat een gatenplant zeker niet te veel licht mag hebben en best in de schaduw staat maar wel in een temperatuur tssn de 20 en 30 graden

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag