Cordyline australis inkorten

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 18/03/2011 - 15:16
Draco

Cordyline australis inkorten

Ik heb een roodbladige Cordyline australis van 5 m. De plant heeft nog nooit gebloeid en is daardoor enkelstammig gebleven. Nu wil ik deze inkorten tot circa 1 m in de hoop dat de stronk weer uitloopt. Het lijkt me goed om de zaagplek af te sluiten met kaarsvet oid om indroging te voorkomen. Heeft iemand hiermee ervaring of een ander idee?

vr, 18/03/2011 - 15:30
kraikkonen

Vorig jaar heb ik precies hetzelfde gedaan nadat de kop was bevroren. Zo rond deze tijd heb ik er een halve meter afgezaagd en liep eind april weer met allemaal uitlopers uit. Zoveel dat ik er minimaal 10 heb moeten verwijderen om met 5 uitlopers een geordenne plant over te houden. Doen dus indien gewenst.. Ik geef echter geen garanties ;)

vr, 18/03/2011 - 17:09
D_SDennis

Dat gaat echt wel goed. Uitlopen doet ie zeker. Maar laat dat kaarsvet nou maar achterwege....moet er niet aan denken als men iets van mij afsnoeit en dat dan ook nog besmeurd wordt met kaarsvet.....

vr, 18/03/2011 - 21:56
Draco

Dat kaarsvet op het snijvlak is bedoeld om uitdroging te voorkomen van de vezelige stam. Het is tenslotte een moncotyl. Ik heb eerder een poging gedaan, waarna de stam indroogde en slap werd. Zelfs dan loopt de plant wel uit, maar dan vanuit de kluit en dat is niet mijn bedoeling. Wanneer een Cordyline na de bloei nieuwe zijscheuten maakt is de top ook gesloten.
Afzagen is onvermijdelijk tenzij ik ga voor de 10 m, maar dan hebben alleen mijn buren er nog lol van.
Bedankt voor de positieve reacties.

Groet,

Draco

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag