bougainvillea

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 18/03/2011 - 15:31
kraikkonen

bougainvillea

Mijn bougainvillea maakt hele lange uitlopers op de onverwarmde slaapkamer. Nu met de langere dagen en meer zon is hij goed aan de groei. Ik wil hem echter wel graag in model houden, is er iets op tegen om de lange uitlopers in te korten? Of bloeit hij dan op de betreffende stengel niet meer. Iemand ervaringen? Hij gaat over een paar weken weer naar buiten.

vr, 18/03/2011 - 17:12
D_SDennis

Lijkt me geen probleem. Bougainville bloeit op de jonge scheuten.

Overigens heb ik mogelijk een primeur! Ik heb een B. in de tuin staan en deze niet uitgegraven. Maar omdat deze pal naast een Trachycarpus princeps staat, is de voet van de plant ook bedekt geweest met houtsnippers en droog blad. Tot mijn vebazing zag ik dat de onderste delen van de B. nog groen waren terwijl de rest echt dood is. Mogelijk dus een succesvolle vollegrondsoverwintering! Maar ik juich nog niet. Eerst zien dat ie echt gaat uitlopen.

vr, 18/03/2011 - 22:50
pluutje

Snoeien is geen enkel probleem. Zodra ik lange ongewenste scheuten aan mijn planten heb zet ik de schaar erin. Momenteel heb ik er 2 al een jaar of vijf, eentje zit al volop in het blad, de andere heeft nog niet 1 groen blaadje maar bloeit al uitbundig. Beide staan nog op een onverwarmde slaapkamer. Het is de bedoeling ze dit weekeinde naar buiten te verhuizen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag