Dicksonia antarctica

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 30/03/2011 - 15:28
Rienie

Dicksonia antarctica

Welke voeding kan ik het beste geven aan de Dicksonia Antarctica en wanneer?

groeten, Paul

wo, 30/03/2011 - 21:20
Polplastron

Volgens mij hebben varens helemaal niet zoveel voeding nodig, maar ik kan me vergissen hoor.

do, 31/03/2011 - 10:10
herminator

Ik heb sinds drie weken mij ook een Dicksonia antarctica
aangeschaft .Heb deze gekocht in en gespecialiseerde zaak voor tropische planten en heb daar dezelfde vraag gesteld .Daar wist de verkoper mij te zeggen dat hij ze ook niets gaf van voeding .

do, 31/03/2011 - 12:57
D_SDennis

Voeding is niet nodig. Maar wat goede compost in het hart helpt wel. Zo gaat het op zijn natuurlijke standplaats ook. Oud blad valt in het haert en verteert daar vrij snel oiv vocht en temperatuur. Ook zorgen voor goede humeuze, luchtige grond waarop je ieder jaar wat compost of bladaarde aanbrengt. Zoals het er in een bos uitziet, dat hebben ze nodig.

vr, 01/04/2011 - 19:17
Draco

Ik geef mijn antarctica en overige boomvarens gedurende de groeiperiode (mei -oktober) maandelijks vloeibare plantenmest. Als de varens naar buiten gaan krijgen ze een gift granulaatmest (NPK 10:4:8 + 3 MgO) op de potgrond. Compost op de kop zal best werken, maar genoemde meststof is voor deze methode te aggressief. Dicksonia antarctica gedraagt zich als een pseudo epifiet en je kunt als je de stam goed vochtig houdt zelfs een 'onbewortelde' stam aan de groei krijgen en houden.
Feitelijk bestaat de stam uit een kern van merg (reserve) en de resten van de bladeren omringd door een dicht netwerk van wortels. Als de stam wordt opgepot groeien deze wortels uit en vormen een vergelijkbaar dicht netwerk in de kuip, zodat na enige tijd geen grond meer te bespeuren valt. Ook op de stam ontwikkelen zich nieuwe wortels afhankelijk van de luchtvochtigheid. Je ziet dat met name bij Dicksonia fibrosa en Cyathea soorten. Bij mij gebeurt dat voornamelijk tijdens de overwintering in de kas. 's Zomers buiten met de zon stagneert de wortelgroei, tenzij de stam voortdurend wordt natgehouden bij voorkeur met regenwater.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag