Eigen creatie

23 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 18/02/2007 - 16:03
Nutellaah

Eigen creatie

Dag beste mensen,

ik ben bezig met een projectje die ik stilaan wil laten uitbreiden. Indien ik dit hier niet mag posten moet je maar het verwijderen, want ik weet niet ofdat ik dit hier mag posten.

Ik ben dus bezig met een site over palmbomen. Dit is één van mijn hobby's. Reeds jaren zit ik te kijken op dit forum en ben ik bezig met het kweken van palmen. Nu dat ik informatica studeer is een site oprichten over mijn hobby iets dat ik al lang wou doen en dus mee ben begonnen.

https://tinyurl.com/y4smsamv

is het adres van mijn site. Hij is nog volledig in opbouw en zal worden vooral opgebouwd door de feedback van mensen. Heb je tips, foto's voor mij? laat het me weten op mijn emailadres:

Nutellaahathotmail [dot] com

Vriendelijke groeten en alvast bedankt om eens te kijken.

zo, 18/02/2007 - 16:19
exoticer

Mooie site al!
Bij andere palmen staat er Passiflorainfo-icon coccinea, ik denk nie dat dit bij palmen hoort. Maar toch mooie lay-out.

Gr. Brecht

zo, 18/02/2007 - 18:09
Frankko123

Site ziet er goed uit. De info van de trachycarpus is naar mijn idee niet helemaal juist. Er staat winterhard tot -12 en dat je hem in de winter 1 x per week water moet geven. Hij kan zeker meer dan -12 aan en water in de winter lijkt me overbodig gezien het met bakken uit de lucht komt. Voor de rest ziet het er goed en overzichtelijk uit. Succes!

zo, 18/02/2007 - 18:15
Nutellaah

hm idd, maar ik bedoel bewateren als hij binnen staat in de winter. Ik zal er bij plaatsen dat je hem bijna niet moet bewateren als hij buiten staan. En -12 kan hij zeker aan. Ik wil er geen -16 op zetten, want als het -16 vriest en iemand zijn plant gaat dood is dat door die informatie. Of hoe vorstbestendig is hij nu? Sommige boeken zeggen -12 en sommige zelfs -18?

Groeten en alvast bedankt voor de verbeteringen

zo, 18/02/2007 - 19:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Jammer dat alle soortnamen van de palmen op de site met een hoofdletter zijn weergegeven. Als je echt iets van planten weet, schrijf ze dan correct.

zo, 18/02/2007 - 19:24
MiB

Mooie site maarreh geloof niet dat de Washingtonia Robusta echt winterhard is... Ja bij een aantal mensen met de nodige kunstgrepen! Maar dat is niet echt zeg maar... Verders ziet het er leuk uit! Ga zo door!

Groetjes Miranda

zo, 18/02/2007 - 20:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

rond de namen van planten zijn er internationale afspraken
geslachtsbepalend woord met een hoofdletter, soortbepalend woord zonder hoofdletter
dit is een zeer terechte opmerking van Henk!

Daarop duiden verdient niet het repliek van 'janker' te krijgen.
Bevuil een ander forum wil je?

Nutellaah is gediend met zulke positieve feedback mag ik hopen.
Iemand die informatica studeert weet heus wel wat te verwerken.

Als je wetenschappelijke namen gebruikt, moet je ook streven naar een correcte schrijfwijze er van.

met meeste groeten,
en doe zo verder Henk, ik steun je dat weet je!
Jan

zo, 18/02/2007 - 20:31
steveD

Hallo,

Greenconnection heeft gelijk wat betreft de schrijfwijze van de namen. Als je een site opricht, kan je het ineens goed doen en de foutjes eruit halen. Het is trouwens een mooie site en als de kleine foutjes weggewerkt zijn zal hij nog beter zijn.

Als één iemand op dit forum repliek of kritiek wag geven is het Greenconnection wel. Ik ken hem niet persoonlijk, maar zijn kunde en weetjes over planten is enorm, ik heb enkel maar respect voor zo iemand. Het moet inderdaad juist zijn en hij zet graag de puntjes op de i, maar ik ben ervan overtuigd dat hij dit doet om te helpen. Zo heb ik vorig jaar eens een foto geplaatst van mijn pas aangelegde tuin, waar ik zo fier op was. Hij gaf direct de kritiek dat het een verzameling planten was en geen tuin. Hij bedoelde dat ik geen onderbeplanting had aangebracht en enkel maar wat mooie palmen en planten naast elkaar had gezet. Zoiets is niet leuk om te horen, maar hij had gelijk. Ik zal op het einde van september het verschil in foto's erop zetten. Ik ben volop bezig om nu tussen de planten de juiste onderbeplanting te geven en een er een echte jungletuin van te maken. Ik ben maar al te blij dat ik iets van hem kan bijleren,
groeten Steve

zo, 18/02/2007 - 21:21
kroisos

wat is er nu slecht als een persoon iemand op een fout wijst? en al helemaal niet als iemand je mening vraagt over zijn project!
nu wat de soortnamen betreft moet ik henk gelijk geven, hij heeft me er een tijdje geleden ook op gewijst en sindsdien let ik er wel op, het is trouwens maar een kleine moeite.
het is een internationale afspraak en het maakt het alleen maar overzichtelijker in de enorm rijke plantenwereld waar er al veel verwarring is over benamingen.

groetjes,
kristof

zo, 18/02/2007 - 21:28
texeltje

en er is er eentje die in zijn vuistje zit te lachen.......

zo, 18/02/2007 - 21:30
dushi

Henk, geeft altijd opbouwende kritiek, en het is wel makelijk op iemand neer te sabelen. Er is iemand die serieus bezig is een mooie site op te zetten, die word gewezen hoe de planten benoemd moeten worden, wat in de plantenwereld zeer belangrijk is. Als je niet serieus met je hobby bezig bent kun je beter stoppen. Men moppert toch ook als in een tuincentrum de verkeerde naam op de plant staat? Een beetje respect alstublieft.

zo, 18/02/2007 - 22:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nutellaah vroeg om reacties en tips. Dit was mijn bijdrage.
Overigens ziet de site er veelbelovend uit.

zo, 18/02/2007 - 23:54
hent v

Ik kan me de reactie van henk wel voorstellen.Nieuwe leden lezen dit forum al voordat ze lid worden en als je dan voor de zoveelste keer vraagt om de goede benaming zou ik er ook moedeloos van worden.

Gr Hent

ma, 19/02/2007 - 00:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hent: ik word niet zo snel moedeloos, hoor! 't Is alleen zo jammer dat je vol goede moed een site begint en dan na veel technische problemen, enkele voor de plantenliefhebber belangrijke zaken, over het hoofd hebt gezien. Dat er onvoldoende kennis is, is niet erg; je kunt in zo'n geval altijd de hulp inroepen van een deskundige. De haast om het technisch te volmaken is kennelijk groter geweest.

ma, 19/02/2007 - 06:01
rwo

Hi,hi,hi,
Henk heeft in dit geval gelijk, op je website moet het goed wezen.
Leuke site overigens!
gr.
Ruud

ma, 19/02/2007 - 13:51
Nutellaah

Alvast bedankt om een kijkje te nemen. En Henk is juist, mss leest het wat impulsief, maar ik vind het goed dat er kritiek komt. Anders kan de site nooit verbeteren. Ik zal de namen zo snel mogelijk veranderen.

Als je mooie foto's hebt van één of andere plant, mail ze me gerust, ik zet ze erop en kan zo de palmsoort openen op de pagina's van de palmen.

En wat betreft kennis ben ik idd nog ervaring aan het opdoen. Ik experimenteer nog maar zo'n 4 jaar met exotische planten. Maar mijn bronnen probeer ik zo goed mogelijk te houden. Ik raadpleeg redelijk veel boeken alvorens iets op mijn site te schrijven.

Groeten en zeker en vast bedankt voor de opmerkingen die mij goed op weg helpen naar een correcte en leuke site :)

ma, 19/02/2007 - 14:00
Nutellaah

Ik heb intussen de pagina veranderd zoals (ik denk) dat het hoort.

Dus Trachycarpus fortunei is beter. enz? Verbeter me indien ik verkeerd ben.

De pagina kan je vernieuwen door rechtermuisknop - dit deelvenster vernieuwen te klikken. Het zalook na enige dagen zichzelf vernieuwen. :)

Groeten

ma, 19/02/2007 - 16:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

heb even je lijstje nagezien en enkele tikfouten uitgehaald, wel alfabetisch gezet, anders te veel tijd nodig.

Actinidiainfo-icon chinensis, gaat het hier niet om Actinidia deliciosa?
Agapanthusinfo-icon africanus
Agapanthus minor ‘Alba is eigenlijk Agapanthus africanus 'Albus'

Belamcandainfo-icon chinesis moet zijn Belamcanda chinensis
Brahea armata
Brugmansia sanguinea
Butia capitata
Caryotas urens moet zijn Caryota urens
Chamaerops humilis
Chamaerops Humillis cerifera moet zijn Chamaerops humilis var. argentea
Chamaerops microspadix is dit soms Chamaedorea microspadix

Cycas panzhihuaensis is Cycas panzihihuaensis
Dodecatheoninfo-icon clevlandi is Dodecatheon clevelandii
Jubea chilensis IS Jubaea chilensis
Kitaibelia vitifolia
Lagerstromia indica IS Lagerstroemia indica
Meconopsisinfo-icon betonifolia IS Meconopsis betonicifolia
Nannorrhops ritchiana
Passiflorainfo-icon coccinea
Passiflora incarnata
Phoenix theophrastii IS Phoenix theophrasti
Rhapidophyllum hystrix
Rudbeckiainfo-icon occidentalis
Tetrapanax papyriferus is Tetrapanax papyrifer
Trachycarpus fortunei

Trachycarpus manipur mag hooguit Trachycarpus ‘Manipur’ of Trachycarpus from Manipur
Trachycarpus princeps
Trachycarpus takil
Trachycarpus wagnerianus
Trithrinax campestris
Washingtonia robusta

Hopelijk ben je hier iets mee.

mvg

Jan

ma, 19/02/2007 - 17:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je bent te goed, Jan!

ma, 19/02/2007 - 17:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Natuurlijk is de kous niet af met een beetje naamsverbetering
er is geen enkele auteur vermeld bijvoorbeeld, dus iemand die professionele verwachtingen heeft blijft op zijn honger zitten
(ik heb die er niet durven bijzetten of kheb weer een resem zever naar mijn kop zoals vorig weekend, kwil alleen een beetje hulp bieden, omdat ik het toch niet kan laten)

natuurlijk is een juiste(re) naam nog geen garantie voor de echtheid van de getoonde plant op foto's.... (google staat vol van kemels)

kheb het al gezegd, gemiddeld 50 % van de namen in collecties zijn fout (10% ongeveer aangaande schrijfwijze, 20-25 % aangaande identiteit, de rest is hybridisatie - en juiste auteurvermelding schat ik moet nog eens 10 % op zijn minst zijn, wat hier met m'n 50% niet eens is in rekening gebracht)

we kunnen daar dus ook maar een beetje rekening trachten mee houden op de fora hier, vandaar dat nen mens soms eens iets extra moet doen om een ander op een beter spoor te krijgen peinz ik...

mvg

Jan

ma, 19/02/2007 - 20:22
Nutellaah

jawel, heel zeker en vast ben ik er iets mee... Ik zal vandaag nog de veranderingen doorvoeren! :)

ma, 19/02/2007 - 21:16
hent v

Zo zijn we allemaal weer geholpen.

GR Hent

wo, 07/03/2007 - 12:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Helaas is er nog veel te verbeteren; er gebeurt weinig. Onder de kop "andere palmen", staan nog steeds niet-palmen. Op de pagina "foto's", staan de namen nog steeds verkeerd geschreven.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag