geen musa basjoos verkrijgbaar

45 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 16/05/2009 - 18:01
peter42

geen musa basjoos verkrijgbaar

ik heb de afgelopen weken geregeld de bekende grote tuincentra's gebeld of ze musa basjoo's binnen krijgen, en het eerste wat ze allemaal vragen of het voor binnen of buiten is, dus kun je nagaan hoeveel verstand ze van
planten hebben, maar dat terzijde want zojuist weer een stuk of 3 gebeld
en ziet het er naar uit dat er dit jaar helemaal geen komen, want ze hebben geen idee, en de enige die er verstand van had wist mij te vertellen dat een levering vanuit het buitenalnd dit jaar niet doorgaat en hij geen in holland in koude kassen opgekweekte exemplaren wil hebben, omdat die volgens hem binnen de kortste keren kapot zouden gaan.
Welnu, ik speur ook al weken marktplaats af, en die enkeling die ze dan wel heeft is een hobbykweker die vaak meer vraagt dan de tuincentra's,
of een rot eind rijden uit de buurt zit.
De vraag is dan ook of iemand een paar (betaalbare)adressen weet in de direkte omgeving van tilburg, want ik wordt er een beetje wanhopig van zo.
Het mag ook een sikkemensis zijn ivm de bladeren die beter heel blijven dan de basjoo's.
Btw, het moeten wel een beetje grote exemplaren zijn die aan het eind van de zomer een meter of 2,5 of hoger kunnen worden, dus geen piepkleine stekjes die pas volgend jaar een beetje behoorlijk gaan groeien, want daar wil ik liever niet op wachten.

za, 16/05/2009 - 20:37
Tropi Ro

Ik raad je aan om naar de exotische plantenbeurs in Haps te gaan 1 juni, daar worden verschillende maten en soorten musa's aangeboden en nog veel meer exotische planten.

za, 16/05/2009 - 20:41
jeremaine

Hallo Peter,

Het aanbod van Musa Basjoo's is dit jaar inderdaad mager en wat er te koop is valt tegen qua prijs en kwaliteit.

Ik heb er wel aan paar gekocht dit jaar, slechts 80 a 90 cm stam voor Euro 27.50 per stuk bij Eurofleur in Leusden. Ook heb ik er nog een aantal gezien bij Intratuin te Amersfoort voor (schrik niet!) Euro 42.50 met een stam van circa 140 cm met zijscheuten, maar ze zien er alles behalve geweldig uit.

Als ik het vergelijk met vorig jaar, dan is het om te huilen, maar goed. Ik heb nu in ieder geval weer iets.

Het is natuurlijk wel een stuk bij Tilburg vandaan, maar goed... heb je in ieder geval 2 adressen.

Succes,

Jeremaine

za, 16/05/2009 - 20:53
edwardkarin

Waarom nieuw musa basjoo's, ik haak er maar op in op dit onderwerp...

Ik heb van een flinke pluk van 2005 met 5 grote stammen die waren verpapt tot aan de grond na de afgelopen geweldige winter, en zelfs iets eronder, nu nog niets terug, ik zie tot op heden nog niets uitlopen, wel op een andere plek in de tuin waarvan de stam tot een centimeter boven de grond nog goed was deze geeft nu 2 kleine scheutjes, ook die gaan niet snel nu ondanks het heerlijke vochtige weer.

Ik overweeg nieuw aanplant of nog af te wachten, want dan gaat het weer erg snel met de knip, en dan moeten ze er nu zeker wel in.

Mijn vraag is... lopen musa basjoo kluiten, wel weer uit na deze winter, ik had alles wel afgedekt en de stammen ingepakt, maar de stammen waren toch compleet verpapt.
Het is een goed ontwikkelde kluit nu, tot nog toe niets optisch waarneembaar.

gr. Edward

za, 16/05/2009 - 21:30
peter42

@ Jeremaine
Hier in tilburg is ook een tuincentrum die een paar, ik vermoed overgebleven, bananen heeft, alleen is het niet duidelijk of het basjoo's zijn, want dat staat er niet op, en zagen ze er maar beroerd uit voor de bijna 40 euro die ze er vo

za, 16/05/2009 - 21:38
VEKEN

Wij verkopen sinds maart wekelijks musa basjoo voor schappelijke prijzen.
Nu is de voorraad flink geslonken, maar er is terug verse kweek (30cm)
Vanaf heden ook de zeldzame musa basjoo 'red' (rode stam met groen blad)

geen musa basjoos verkrijgbaar
za, 16/05/2009 - 21:40
peter42

Hoi Edward,
Neem me niet kwalijk, maar ik snap helemaal niks van je verhaal, en wat het te maken heeft met wat adressen van handelaren in mijn omgeving.
De reden waarom ik een paar nieuwe wil is omdat de vorige compleet kapotgevroren is en ik er verder geen heb, dus vandaar.

za, 16/05/2009 - 22:00
peter42

@ Veken
En waar zitten jullie dan?

za, 16/05/2009 - 22:42
Tropi Ro

@Edward, Ik woon in Amsterdam (-12 gehad)en bij mij zijn 3 kluiten (dit waren eind zomer stammen rond de 1 meter) weer aan de groei, ik heb het proces versneld door eerst koemest korrel opgelost in water ruim over de kluiten heen te gooien en toen het afg

za, 16/05/2009 - 22:41
edwardkarin

Hoi Peter42, nee dat kan ik me voorstellen dat het niet duidelijk is, ik had het ook anders moeten stellen naar je.

Wil je er wat bijzetten of is het in plaats van, want als het in plaats van is dan zit je met die oude kluit op dezelfde plek.
Ik bedoel met mijn verhaal wat is wijsheid afwachten is de kans groot dat er iets terugkomt of vers aanplanten?
Ik heb een kluit van 2005 prachtige stammen gehad deze winter wel afgedekt, ik heb wel uitloop bij een andere kluit in mijn tuin.

Ik ga ervan uit, dat je ze nodig hebt omdat je uitloop van je huidige niet meer verwacht, dan wordt bij mij de hoop ook minder.

Over de verkrijgbaarheid, er staan er genoeg op marktplaats, als het niet in je buurt is dan moet je er wat voor over hebben, ik ben het hele land afgereden voor exoten, 't is maar wat je wil?
Intratuin hier in Almere en eigenlijk alle tuincentra hebben ze al jaren niet meer, ze weten niet eens of het voor buiten is en veel interesse hebben ze er niet voor heb ik het idee.
Jaren terug zag je er weleens wat staan, kleintjes voor 20 euro van 40 cm. groot, maar die zie je al helemaal niet meer.
Ik zocht het al bij de handelaren waarvan ik weet dat ze deze planten wel hebben.
Je kan ook naar https://tinyurl.com/y558jo3p of naar tropical garden die hebben de musa basjoo altijd wel, maar de prijzen tja die verschillen nogal.

gr. Edward

za, 16/05/2009 - 23:08
davd

in floralux in dadizele kosten ze 12 euro voor 1 meter stam, ze hebben een site maar ik weet niet of ze deze ook verkopen via deze weg .

za, 16/05/2009 - 23:48
VEKEN

@PETER42... Tropical garden in Zwijndrecht (Belgie)
Zaterdagen vrije toegang van 10-17 uur
30&31 mei ... open (exoten)tuinbedrijven

foto 2008

geen musa basjoos verkrijgbaar
za, 16/05/2009 - 23:17
edwardkarin

Wat kan zo'n kluit/wortels in de grond van een flinke musa basjoo verdragen, die van mij staat er vanaf 2005 in en was flink (zomer 2008) met veel stammen 8 stuks, alle stammen zijn verpapt tot iets in de grond zelfs.

Wat kan zo'n kluit verdragen, deze was afgedekt bij mij.

Ik heb weleens gelezen dat het veel meer is als -10 wat een kluit/wortels kan hebben, dan heb ik nog hoop.

Bij een ander exemplaar lopen er 2 scheutejs uit, maar die stam van 2008 was nog hard tot iets boven de grond, wel verpapt maar niet tot iets onder de grond.

gr. Edward

za, 16/05/2009 - 23:24
edwardkarin

Hoi Tropi ro, ik giet er vloeibare mest bij van intratuin met veel stikstof, ik had er wel bloedmeel in vermengd in de grond(maart), resultaten tot nu toe bij een kluit een klein scheutje van 5 cm. en een van 3 cm. dat is het tot nu toe daarvan was de stam tot aan de grond verpapt.
Gisteren weer begoten met die vloeibare mest.

De andere kluit waren de stammen verpapt to in de grond, daar ligt ook bloedmeel bij, meer nog niet, ik voel met de tuinhark wel wat, maar de kluit is er nog.

Almere was de minima rond de -9.2 2 nachten in januari.

gr. Edward

za, 16/05/2009 - 23:27
robbie007

Afgelopen winter had ik ook enkele exemplaren staan van rond 1,5 mater,alles heel goed ingepakt om hopend dit jaar ruim aan 2 meter te geraken met de Basjoo's maar met de vrieskou was het zaakje ook allemaal vervrozen,wel had ik er een stuk of 5 uitgespit en in grote potten gezet,deze zijn nu al terug goed aan het groeien in volle grond.
Voor de komende winter zal ik me niet meer bezig houden met het inpakken,maar zal ik ze allemaal uitspitten en met de kluit droog wegleggen op zolder ofzo,zo ben je zeker dat je ze niet kwijt bent aan die koude.

zo, 17/05/2009 - 01:08
Subtropical

Ik zelf pak ze in doormiddel van grote tempex bakken, ik heb nu alweer exemplaren van 3 m1 hoog. Binnen overwinteren is niks, bij mij gaat dat in ieder geval niet goed. In de garage wel die is onverwarmt maar het vriest er niet. Daar houdt ik altijd wat back up, Dan steek ik in het najaar een paar grote uitlopers van de pollen af en ontdoe ze van hun blad, zo nemen ze ook haast geen ruimte in. Er is nog een andere manier ( moet de pol niet te groot zijn) Spit een groot gat naast de pol en laat hem er in kantelen. Afdekken met een plaat en daar een dikke laag zand op. Of isolatie en dan afdekken met folie zodat het droog blijft. Als het niet vriest de plaat wat oplichten om te luchten.

zo, 17/05/2009 - 01:13
Subtropical

Ik verwacht dit jaar zeker weer een paar trossen , alleen nu wat vroeger in het seizoen dze was vrij laat, tegen oktober

geen musa basjoos verkrijgbaar
zo, 17/05/2009 - 18:43
MiB

De mijne waren ook afgevroren. Ik heb nu rond de 15 scheuten (klein en grotere) daar boven staan. Als dat zo doorgaat wordt dat een mega bananenbos.
Ik gooi er regelmatig flink wat mest bij daar groeien ze goed van.
De mijne waren beschermd met vliesdoek deze winter. Maar dat was veelste weinig, het heeft hier te veel en te lang gevroren. Door ziekte mijnerzijds heb ik te weinig aan bescherming kunnen doen. Helaas dan. Die stammen groeien wel weer als het zonnetje gaat schijnen. Beginnen we gewoon opnieuw dit jaar. En in het vervolg zal het knutselen met winterbescherming nog verder beperkt worden. Dan maar geen stammen meer. Als bladplant vind ik hem ook geweldig! (En in ieder geval winterhard ...)

@Peter42
Als je niets kan vinden. Ik woon net boven Roosendaal. Kom je er zelf van de zomer maar 1 uitspitten als je van het strand terug komt. Heb er zat staan tegen die tijd.

Gr. Miranda

zo, 17/05/2009 - 20:32
peter42

@ Mib
thanks maar ik ga van de week er een paar via marktplaats kopen, want ik heb geen zin meer om nog langer te wachten op de tuincentra's, als ze al uberhaupt dit jaar bananen gaan verkopen, want die kans is erg klein
geworden na de info d

zo, 17/05/2009 - 20:45
edwardkarin

Hoi Peter42, in Ens hier in Flevoland zit een bekende olijfbomen specialist, het is voor jou een eind uit de buurt maar hij heeft zeker de musa basjoo en ook grote, maar die hebben ze ook bij exoterra in Friesland.

Ik had ze al jaren geleden bij specialisten vandaan o.a. exoterra, dat is vanaf Almere ook een eind rijden, maar tuincentra als intratuin Almere, en ook Overvecht Almere hadden de musa basjoo nooit als ik deze wilde hebben, misschien een enkele keer kleine plantjes, maar meer ook niet.
Maar de laatste jaren niet meer tegengekomen.

Marc deVrome kan je wel tegemoet komen, hij bezoekt Nederland vaak en kan je het vanuit z'n busje zo overnemen ergens op een plek.
Dat de palmhunter https://tinyurl.com/y558jo3p

Je hebt gelijk ik heb ook nog op marktplaats gekeken maar het aanbod is erg schaars.

gr. Edward

zo, 17/05/2009 - 22:19
peter42

@ Edward
Ik heb er een gevonden die 2 tientjes vraagt voor 1 meter stam, dus denk ik dat het die wordt, want dat is het dichtste bij en denk ik ook de goedkoopste.

zo, 17/05/2009 - 22:26
sub T

Hier in Lommel bij Pelckmans hebben ze pas een hele lading Musa basjoo binnen, zowel grote als kleintjes.
Groetjes

zo, 17/05/2009 - 23:00
balaton

hoi

ik zie hier op kapaza een musa basjoo 2 m stam voor 25 , is dit een redelijke prijs

zo, 17/05/2009 - 23:06
peter42

Balaton
dat is peanuts, dus kopen die banaan.

zo, 17/05/2009 - 23:21
Tropi Ro

@peter, ik had het aangegeven maar weet niet of je kunt wachten tot 1 juni maar in Haps worden er dan meerdere aangeboden voor hele leuke prijzen.

ma, 18/05/2009 - 01:31
G Graat

Hallo Tropi Ro
Is het de bedoeling dat U met veel planten naar Haps wilt komen,want zoals u laat blijken zullen er vele maten en prijzen in musa basjoo te koop zijn.Hoe weet u dat ?
Gerrit

ma, 18/05/2009 - 01:35
micle

Peter,

Bij tropical centre hebben ze er genoeg en daar ben je met een half uurtje rijden vanaf Eindhoven. Ik koop daar al jaren mijn planten.

Groeten Micle

ma, 18/05/2009 - 03:31
edwardkarin

Hoi Micle,

Raak je nog een beetje van je trachycarpus wagnerianus af, ik heb er eentje gekocht met een stam van 40 cm. voor 39 euro, stond in een verkeerde pot met fortunei erop, tja en als ze er verder geen verstand van hebben, ik vind het allang goed.
Ik zag later dat ze normaal 99 euro zijn, dat is wel erg veel hoor!

Ach in deze tijd zal het niet zo storm lopen met dat soort prijzen.

gr. Edward

ma, 18/05/2009 - 20:59
micle

Edward,

Ik heb er inmiddels 2 verkocht. Een met 140cm stam en een met 180cm stam. (deze is ruim 3 mtr incl blad). Verder heb ik nog een paar optie's lopen.

Ik ben niet bang dat ik ermee blijf zitten en mocht dat wel het geval zijn, nou.............. dan plant ik er gewoon nog een stuk of 8 bij in mijn tuin. Maar ik er gewoon een palmenbos van.

Groeten Micle

ma, 18/05/2009 - 22:41
peter42

Zet er dan een bamboebar bij en wat items die met de zee te maken hebben zoals een reddingsboei, visnetten, scheepstouw, zeesterren, opgezette vissen, een paar nep papegaaien, zwembad, enzovoort enzovoort, en dan heb je een echt subtropisch zwemparadijs.

di, 19/05/2009 - 02:52
edwardkarin

Hoi Micle, ik hoop dat je ze kwijt raakt voor een schappelijke prijs, je hebt mooie boompjes en de wagnerianus is goed aan de prijs hier bij diverse tuincentra in Almere.

Een palmenbos, als dat je insteek was is het wel goed.

gr. Edward

za, 23/05/2009 - 18:50
peter42

ik heb eindelijk een paar basjoos kunnen bemachtigen, alleen zijn ze nog erg klein, en de vraag is of ze al in de vole zon mogen of dat ze nog een tijdje in de halfschaduw moeten?
Ze hebben ook nog geen wortels en heb ik ze nog maar net in die 30 liter potten op de foto gezet.
Ik heb de grond gemengd met bloedmeel en koemestkorrels, en de vraag is
of dat zo goed is?

geen musa basjoos verkrijgbaar
za, 23/05/2009 - 19:44
edwardkarin

Hoi Peter ik kan je een hand geven, ik heb er ook een paar van dezelfde grootte gekocht bij een particulier in llelystad die adverteerd op marktplaats.

Zal mij benieuwen hoe groot ze worden, ze gaan bij mij de volle grond in, wat wil je dan, nog langer wachten?

Ze worden maar een meter denk ik, meer niet, ik hoop wel meer, maar ja, ik zet ze in de koemestpoeder en tuinaarde.

gr. Edward

zo, 24/05/2009 - 13:27
peter42

Hoi Edward,
Ik had eigenlijk gedacht dat ze groter waren, maar ik heb ze toch maar gekocht omdat ik anders 140km voor niks had gereden, en heb ik gisterenavond nog een 'te koop gevraagd' advertentie geplaatst, en dat had ik met m'n stomme kop veel eerder moeten doen, want nou melde er zich iemand die bij mij in de buurt een paar exemplaren heeft van +- 1m hoog,
dus die ga ik straks even bellen, want ik wil deze zomer toch een paar exemplaren die een meter of 2,5 hoog worden.
Als die bevallen, dan koop ik die erbij en zet ik deze die ik nu heb
wel weer te koop over een maandje of zo.
Anyway, weet jij trouwens of die kleintjes in de volle zon of een tijdje in de halfschaduw moeten staan?
Daarnaast had ik ook alle tuincentra's opgebeld, en geen een van allen
hebben basjoo's dit jaar, en een tuinder wist mij te vertellen dat zo goed als alle aanbieders bananen hebben die niet vorstbestendig zijn, en dat hij normaal gesproken zijn bananen uit italië laat komen die gëent zijn, maar dit jaar maar liefst over de 100 euro p st inkoop moesten kosten,
en hij er daarom vanaf zag. Ik vond het wel een raar verhaal, maar ja.
Anyway, ik hoef geen ''winterharde exemplaren'' want ik zet ze toch in potten, en ga ik in de winter een klein demontabel tentje neerzetten waar
ik al m'n excoten in ga zetten, want ik heb geen zin meer in alsnog kapotgevroren spul, en dan nog maar niet te spreken over de rotzooi die ik van zo'n grote baal stro had, want dat lag echt overal, en heb ik me uit de naad gewerkt om die zooi op te ruimen. Ik geloof dat ik wel 6 keer de kliko heb moeten vullen om van dat stro af te komen, en dat was dan maar voor 1 basjoo, dus straks met meerdere exemplaren is dat helemaal geen doen meer.
Welnu, ik moet nu even een klusje voor een klant gaan doen, ( ja zelfs op zondag) en daarna ga ik eens bellen met die aanbieder, en hou ik je wel op de hoogte of dat wat wordt.

zo, 24/05/2009 - 13:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hahaha, da's weer een goeie voor in een lijstje: bananen enten!

zo, 24/05/2009 - 15:29
edwardkarin

Hoi Peter, enten een banaan? wat een onzin-verhaal van dat tuincentrum, maar die kletsen wel vaker uit hun nek helaas.

Je hebt 140 km. gereden, potver waarheen dan wel niet?

Mensen bieden wel aan met exemplaren van 1 meter stam, maar wat willen ze ervoor hebben, dat is de vraag natuurlijk.

Hoe groot worden die jij op het plaatje laat zien die nu zo'n 30 cm. zijn, 1 meter of hoger, met veel mest?

Ik heb de exemplaren van mij gisteren nu in de volle zon geplaatst, en in de koemestpoeder en flink met de gieter begoten, dus maar afwachten.......

gr. Edward

zo, 24/05/2009 - 15:33
peter42

Hoi edward, het was 70 heen en 70 terug. (tilburg-tiel)

zo, 24/05/2009 - 15:53
peter42

@ Edward
Btw, de verkoper van die banaantjes had ze nog maar net in een groter potje gestopt, dus met het verpotten kwam ik er achter dat ze nagenoeg geen wortels hebben, en paste die wortelkluitjes wel in een grote koffiemok, dus bitter weinig. Hoe

zo, 24/05/2009 - 18:41
edwardkarin

Hetzelfde hier, de kluitjes passen van mij wel in een senseo-kopje, waren ook zaailingen.

Het is in Lelystad, de verkoper verdient ermee wat bij, ze waren 3.50 per stuk.

Verder weet ik het ook niet, wat het gaat worden.

Het weer is goed in ieder geval.

gr. Edward

zo, 24/05/2009 - 19:44
peter42

Hoi Edward, ik denk dat ik van de week maar naar haps ga, want de verkoper
waar ik vandaag naar toe zou gaan had er 3 met stammetjes van 50/60cm
en daar wilde hij even 95 euro voor hebben, en dat ga ik van z'n lang zal ze leven niet betalen voor zo'n kleine maat.
20 euro voor 1 meter stam lijkt me dan ook netjes betaald, dus hoop ik dat ze die dan in haps ook voor dat geld hebben.

ma, 25/05/2009 - 13:39
micle

Peter,

Klinkt gezellig zoals jij het voorschotelt, alleen die nep papegaaien hoef ik niet want ik heb al een echte rondlopen waar ik heel veel plezier mee beleef. PS Coco heeft nog wel schrik van palmbomen hihihi. Betreft jou vraag zou ik zelf er voor kiezen om ze nog niet de gehele dag in de volle zon te zetten. Zeker niet als ze geen of heel weinig wortel hebben. Nu zeg ik er wel bij dat ik geen expert ben maar op mijn gevoel afga.

Micle

geen musa basjoos verkrijgbaar
ma, 25/05/2009 - 20:53
peter42

@ Micle
echt leuk die papegaai van jou, en geloof ik achtermekaar dat je daar veel lol mee hebt ,want die schijnen nogal te kunnen kletsen is het niet?
En ik zal m'n basjoo's maar in de halfschaduw zetten, want het is inderdaad logisch dat wan

ma, 25/05/2009 - 23:00
micle

Peter,

Ze kletst idd mijn oren van mijn kop en ze doet zo ongeveer alle geluiden na die in huis voorkomen en dat zijn er nogal veel. (piepjes van bv de magnetron, kookplaat, de telefoon, kamerdeur enz).

Ik zou de plantjes tot een uur of 11/12 inde zon houden en daarna in de schaduw. Het liefst tegen een muur waar de zon op heeft geschenen zodat je alle warmte benut zonder dat ze in de felle zon staan.

Houd ons op de hoogte van het verloop.

Groeten Micle

geen musa basjoos verkrijgbaar
di, 26/05/2009 - 00:46
peter42

@ Micle
Wij hebben 2 parkieten gehad, en dat waren ook grapjassen waar we veel om gelachen hebben, dus snap ik wel hoe dat met jou papegaai gaat.
Anyway, ik heb de basjootjes in de halfschaduw gezet en open ik tegen de tijd dat ze wat gegroeid

di, 26/05/2009 - 00:49
micle

Peter,

Dat is prima. Tot de volgende topic.

Onderwerp gesloten