Goedkope trachycarpus alle maten...

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 25/04/2007 - 16:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Goedkope trachycarpus alle maten...

Bij een exotische planten/tuinhandelaar in Naarden was ik gisteren en ik heb er een musa sikkimensis gekocht met een stam van 60 cm. voor 10 euro.
Toevallig had ik het over leden van dit forum die trachycarpus palmen zoeken met een flinke stam, hij zegt werkelijk de goedkoopste van Nederland te zijn.

Voorbeeld stamhoogte 2 meter dus de werkelijke stam, en een dikke stam uit kuip, kan ie voor 200 euro leveren, geen probleem.
Stam van een meter heeft ie voor 100 euro ook staan, de wagnerianus is uiteraard duurder.

Auto met trekhaak en een aanhanger en je haalt er zo een op, hij laat de boom naar zijn adres in Naarden vanaf de groothandel bezorgen, hij heeft een achtertuin en heeft veel exoten, maar levert ook veel meer uiteraard, en is relatief goedkoop.

Zijn website is https://tinyurl.com/yyw8838l

Dus er zijn nogal wat vragen over prijzen, hij zegt de goedkoopste van Nederland te zijn, succes.

Edward,

wo, 25/04/2007 - 20:03
Jardin Exotique

Dikwijls gaan scherpe prijzen bij Fortuneis samen met een hele kleine pot en nauwelijks een wortelgestel. Zit er een beetje wortel aan ?

wo, 25/04/2007 - 21:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik weet niet hoe het wortelgestel is, maar hij zei tegen mij omdat ik over sommigen die een trachy zoeken begon te praten en over dit forum of hij dit ook kent, kwam het gesprek over de prijzen, en hij kan voor 200 euro trachy's leveren 2 meter stam, ik ken zijn groothandel niet of waar het vandaan komt?

Het is een zoon van 2 oudere bejaarde mensen die het huis soort 2 onder 1 kap in Naarden gebruikt om zijn exoten te verkopen en uiteraard is de voortuin van 6 x 5 meter ingericht met exoten, o.a. butia cap. en musa sik. en musa bas. en andere cactussen en exoten, in de achtertuin die toegankelijk is via een afgesloten zijdeur staan diverse exoten, ook heeft hij 3 jaar een phoenix can. in de volle grond staan.

Als je de website ziet dan kan je, je niet voorstellen waar het vandaan komt, maar hij besteld dus en hij heeft een en ander staan.

Hij zegt de goedkoopste te zijn van het land.

Ik heb eeb yuccainfo-icon carnerosana gekocht bij Marc deVrome, bekend van de website https://tinyurl.com/y558jo3p die blijkt volgens hem geen kwaliteit te leveren, hij zou ook iets hebben besteld bij Marc deVrome en heeft nooit gekregen?

O.a. is die carnerosana van mij een bare-root maar Marc leverde de plant 3 jaar terug in een pot met kleigrond, nu heeft ie een kleine kop met nieuwe bladeren, maar of het wat moois gaat worden vraag ik me af, ik betaalde 95 euro, met een 90cm. stam, de kop zag er al niet zo mooi uit.

Maar goed, verder weet ik het ook niet.

wo, 25/04/2007 - 21:54
satmeel

Hallo Edward,

hoewel ik niet net als jij dit forum wil gebruiken om leveranciers te promoten of af te kraken, wil ik wel even kwijt dat deze misleidende sluikreclame van geen kant deugd. Ik heb ook wel andere verhalen gehoord, met name over de maat die je uiteindelijk geleverd krijgt. En als een dergelijke trachycarpus volgens hem 200,00 kost, dan wordt het hoog tijd dat hij zijn website aanpast. Daar vraagt ie voor zo'n exemplaar 458,00.
En vraag ook eens naar zijn aftersales.

Met vriendelijke groet,

Paul

do, 26/04/2007 - 00:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nee ik wil niet promoten dat is zo daar heb je gelijk in, maar ach een tip voor degene die een trachy willen en het is nu de tijd om in de tuin te planten.

Ik begrijp die 200 euro ook niet als ik op zijn website kijk, maar goed dat is zijn probleem.

Ik heb van hem een mooie musa sikkimensis gekocht voor 10 euro, dus dat is niet veel, en die lukt altijd wel, goed doorworteld staat in mijn tuin, maar hopen dat ie meer dan een meter wordt lijkt me een mooie soort dan alleen maar de basjoo, die heb ik trouwens ook doen het goed nu.

Onderwerp gesloten