Hesperaloe parviflora

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 27/09/2006 - 13:07
dushi

Hesperaloe parviflora

Ik heb er dit voorjaar 2 gekocht, die hebben allebeide gebloeit. Er kwamen aan 1, 3 bolletjes zijn dat zaad dozen? Wat moet ik hiermee doen? Vooropgesteld dat ze kiemkrachtig zijn. Oh ja Ruud jij wou er nog 1 hè? Als je geen bezwaar hebt tegen reizen, heb ik nog wel een adresje. https://tinyurl.com/y2bxxdh6

wo, 27/09/2006 - 14:09
rwo

Hartstikke bedankt, is wel een stukje weg inderdaad ,maar zijn mooie grote niet te dure planten.
Ik denk het wel open maken en zaaien maar lijkt me.
Ik denk wel dat ze warmte en een zeer arme grond nodig hebben omte kiemen.
Ga je ze tegen vocht beschermen of doe je er niks aan?
gr.
Ruud

wo, 27/09/2006 - 20:30
dushi

Hoi Ruud,

Ik heb er twee gekocht zoals gezegd, maar beide moet ik (zoals alles) poten. Mijn plan is 1 in de schuur en 1 gewoon poten en daar doe ik niks aan.
Gr Karen
PS Zo groot als op de foto zijn ze niet, maar er zitten wel 1 à 2 kleintjes al naast en het blad is veel dunner dan de yuccainfo-icon, maar als die eenmaal bloeit dan merk je dat niet meer, en trouwens voordat je het weet zijn ze groot.

do, 28/09/2006 - 03:14
rwo

Hoi Dushi, (wat betekend dat ook alweer?)
groeien ze hard?
Heeft ie ze in verschillende maten dan, en ze bloeien dan blijkbaar ook als ze nog niet volgroeid zijn
Of is alleen de pol kleiner?
gr.
Ruud

do, 28/09/2006 - 13:20
dushi

Hoi Ruud,

Dushi betekent liefje of schatje. (dat krijg je met een antilliaanse vader). Het is een aarbeien kweker die dit er voor de lol bij doet. Het zijn nog erg jonge planten (1 à 2 jaar), ik heb ze dit voorjaar gekocht en vond ze best wel klein, maar dat komt ook door de dunne blaadjes. Hij is niet erg gegroeid maar dat kan ook komen omdat ze nog in de pot staan en ik heb ze niet bijgemest. Ondanks dat hebben ze vanaf mei en juni tot augustus en nu gebloeid. Bij tropical centre hebben ze ze ook en op de 2e foto zie je een klein plukje ernaast steken, daar lijkt het wel wat op. Anders moet je even bij de kweker informeren, hij heeft ook wel palmboompjes staan maar dat kan hij beter vertellen dan ik. Ik kwam hier toevallig achter en ja de nederlandse genen willen toch weer goede kwaliteit voor weinig geld. Hoop dat je hier wat aan hebt.

Gr. Karen

do, 28/09/2006 - 13:46
rwo

Hoi Karen,
Vragen naar die naam was een beetje vragen naar de bekende weg.
Ik heb de kweker gebeld en is inderdaad een andere potmaat dan op de foto ik vond ze al wel erg goedkoop.
Wat me wel verbaast is dat ze zo klein al bloeien
Ik heb familie in noord holland en zal een bezoekje aan hun combineren met een bezoekje aan die kweker, het is tenslotte maar net na de afsluitdijk.
bedankt en groet,
Ruud

Onderwerp gesloten