Lage luchtvochtigheid minder groei...

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 12/05/2006 - 18:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Lage luchtvochtigheid minder groei...

De groei is er toch een beetje uit, de droge oostenwind van al dagen lang en de relatieve lage luchtvochtigheid doet de groei niet bevorderen vind ik.
Ik heb mijn gazon een week geleden gemaaid, maar dat hoeft nu niet weer direct te gebeuren, het groeit niet snel.

Als we eenmaal regen gaan krijgen en die kansen zijn morgen landelijk erg groot, dan is het gebeurd, dan schiet alles als kool uit de grond dat kan ik op een briefje geven.

Leuk om te zien dat de trachycarpus een palm is die in een koel klimaat zeer goed groeit en nu met deze warmte niet eens sneller uitlopen wat betreft nieuw blad aanmaken.

Maar dat komt wel, als de regen komt, morgen maakt het hele land kans op buien in de namiddag, helaas koeler weer en een noordenwind is voorspeld.
Temp. zakt terug naar 18 graden.

vr, 12/05/2006 - 19:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,

Idd zie je de trachy's bij weer zo rond de 20 graden het snelste groeien :) Voor mij geven ze morgen avond pas een buitje op en en geven ze nog 22 graden opgeven. Echter staat er morgenavond een wolk met 1 druppel en die heb ik de afgelopen weken al regelmatig gezien en dan valt er hier niks ! Tot nu toe zou voor hier de aankomende dinsdag pas echt regen gaan brengen. Ben benieuwd. Dat is namelijk nog ver weg dus zou zomaar weer ineens anders kunnen wezen.

Greetz robbin

Onderwerp gesloten