Lychee kweken

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 27/02/2006 - 12:04
DaniR6

Lychee kweken

Momenteel houd ik mij bezig met het kweken van exotische planten, zoals de palm, mango, lychee, kiwi etc. Van de meeste planten kan ik genoeg informatie vinden over hoe te kweken, te verzorgen en te snoeien, maar helaas vind ik zeer weinig informatie over het kweken van lychees. Wie heeft hier meer informatie over of ervaring mee? Graag zou ik meer willen weten hoe ik dit plantje tot een succesvol boom(pje) kan laten groeien?
Wie weet het?

Lychee kweken
wo, 01/03/2006 - 22:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb overlaatst ook eens geëxperimenteerd met lychee. De kiem kwam snel op maar er zat nooit een wortel aan. Blijkbaar ontspruit eerst het plantje en dan pas de wortel. Ik zie dat je al een mooie kiem hebt, dus gewoon wat geduld en dan zal ie wel wortels maken ook.

Groeten,

Joost

vr, 03/03/2006 - 11:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

kijk ook eens hier https://tinyurl.com/yxvqhm5c
Staan ook leuke zaaitips,ook lychees geloof ik.

ma, 13/03/2006 - 19:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor de tip, maar die site ken ik al want daar is mijn interesse een beetje door begonnen. Momenteel is de lychee trouwens alweer een stuk gegroeid.

zo, 26/03/2006 - 09:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb ook al een paar keer geprobeerd een lychee te kweken en dat is ook al aardig gelukt. Mijn ervaring is dat de plant enorm veel aandacht vereist en een warme en zonnige omgeving. Als je hem in een pot kweekt - zoals ik dat doe in Spanje (Mallorca) - moet je de plant iedere dag water geven. De lychee reageert heel slecht op wind en koude nachten. Dus pas buiten zetten als het echt mooi weer is.

wo, 16/01/2008 - 14:24
DkN

ik heb een vraagje over hoe je begint met het kweken van lychees.Ik heb dus lychees gegeten en de pitten ervan bijgehouden.Nu is de vraag, hoe begin ik eraan.Bij sommige plantjes kan je zaadjes laten weken in water tot je de harde pel eraf kan halen en dan in de grond kan steken. nu heb ik al een paar dagen de lychepitten laten weken, maar de pel krijg ik er niet echt af. Stop ik ze dan gewoonweg in potgrond?
sry dat ik het hier post ma het forum is zo onduidelijk me al de verschillende topics die gestart worden drmee dat ik het hier even doe.
alvast bedankt voor de hulp

wo, 16/01/2008 - 17:36
plantenliefhebber

Ik heb nu, 3 weken na het zaaien van mijn pitten, enkele mooie planten, ik haal het dikste gedeelte (aan de top, waar de bleke vlek zit) van de zaadhuid voorzichtig eraf (met mes), dan kiemen ze veel sneller.
Je moet ze gewoon in de potgrond drukken (horizontaal).

succes!

vr, 18/01/2008 - 08:09
DkN

hartelijk dank

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag