Mijn Bananen Plant ,krijgt babys

11 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 17/01/2010 - 16:51
MaxPayne

Mijn Bananen Plant ,krijgt babys

Hallo,
ik heb een grote pot met een Bananenplant in de aarde staan , maar als hij zo ongeveer een meter hoog is krijgt hij kleintjes die moet ik dan elke keer afknippen , maar met deze winter is mijn grote plant gestorven en zijn er 4 nieuwe bananenplantjes omheen gaan groeien (ik heb die grote dus maar afgesneden want hij begonj the rotten) .
mischien moet ik een ander soort bananenplant kopen of is er een verschil tussen mannetjes en vrouwtjes planten zoals met hennep ? ik wil eigelijk gewoon 1 grote bananenplant(boom) kweken (zonder al die nieuwe plantjes eromheen) in het buitenland in Asie zag ik ook bananenplanten met enorme bladeren zonder echt een boomstam dus mischien dat ik het verkeerde ras plant heb ?

wat zal ik doen ? bij voorbaat dank voor een advies.

zo, 17/01/2010 - 17:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bananen maken geen stam; het is een samenstelsel van bladstengels, die een schijnstam vormen. Een scheut leeft slechts eenmalig tot de bloei en sterft dan af. Tijdens de groei van de hoofdstengel vormen zich jonge zijscheuten vanuit de wortelhals(ook in Azie). Omdat een banaan in huis zelden tot bloei en vruchtvorming komt, zal de hoofdscheut op een gegeven moment afsterven.
Heeft niets met mannelijk of vrouwelijk te maken.

zo, 17/01/2010 - 17:35
MaxPayne

Hoi, hoe kan ik dan het beste 1 grote plant kweken ? door gewoon die zijplantjes iedere keer weg te knippen (en de grootste zo goed mogelijk te verzorgen)? want ik had vroeger op kantoor een enorme bananenplant staan (nou had die wel erg veel grond en een glazen dak erboven) .

ps . er bestaan dus geen verschillende soorten bananenplanten ?

Mvg Victor

di, 19/01/2010 - 20:25
D_SDennis

Beste Victor,
Zoals je ook elders in dit exotische plantenforum kunt lezen zijn er heel veel verschillende soorten bananenplanten. Je hebt ze die meer geschikt zijn kamercultuur, andere voor kascultuur en ook die in Nederland gewoon in je tuin kunnen groeien. Deze laatste groep heeft overigens wel bescherming nodig. Degene voor kamercultuur hebben vaak inderdaad die zijscheuten. Daar doe je niets tegen en is vaak gewoon een teken dat de plant het naar zijn zin heeft. Persoonlijk vindt ik dat juist erg fraai, zo'n bos bananenplanten! Veel bananenplanten sterven af als de stam eenmaal gebloeid heeft. Maar bloei is niet zo vanzelfspreken, maar zeker niet onmogelijk! Ensete (vroeger Musa ensete) ventricosum is een banaan die normaliter geen zijscheuten geeft. maar deze is nauwelijks goed te houden als je hem alleen binnenshuis wil kweken. Zomers op een terras of in de vollegrond en voor de vorst naar binnen is de beste manier. Deze soort kan zeker in de vollegrond in 1 jaar tijd enorm uitgroeien. Maar zoek even op dit formum onder Ensete.

zo, 17/01/2010 - 20:48
hansi

HOERA,FEEST!,waar blijft de beschuit met muisjes.

zo, 17/01/2010 - 23:34
phil2

@Hans-tuinman:?

ma, 18/01/2010 - 00:02
D_SDennis

Toch weer dat berkenwater heb ik uit betrouwbare bron....

di, 19/01/2010 - 18:51
slakje

stoned als een konijn zeker?

di, 19/01/2010 - 20:23
hansi

Stoned niet,ik had alleen een beetje LOL!

m.v.g.
hans

vr, 22/01/2010 - 19:53
MaxPayne

bedankt voor alle antwoorden , vooral Dennis .. ik ga denk ik een Ensete ventricosum kopen/bestellen( die kan ik wel goed houden in de winter zet ik hem met weinig water binnen in de zon voor het raam) ..want nu heb ik een binnenplant denk ik , persoonlijk vind ik het maar niets als er allemaal kleine plantjes omheen groeien want ik heb mooi grind over de grond verspreid en dan staat het lelijk en ze maken de moederplant ook zwakker is mijn mening , ik ben helemaal niet zo'n plantenfan ( de enigste planten die ik ooit kweekte waren wietplanten en dat vind ik ook een hels karwei) maar ik heb een grote chinese pot en zomers zet ik die dan op mijn terras en die bladeren staan dan heel erg mooi ( vooral als ze groot worden ) brengt een beetje een jungle sfeer op het terras .

mijn bananenplant is wel stoned geloof ik want hij staat in de winter naast mijn computer in de rook dampen waar ik elke dag blow en in de zomer staat die naast mijn ligstoel in de zon waar ik ook elke dag aan t roken ben dan en soms krijgt hij een scheutje bier , vandaar dat die zich mischien ook zo op zijn gemak voelt dat hij/zij kleintjes krijgt
maar met al die drugs en kinderen worden ze niet oud . dus ipv beschuitjes heb ik een begravenis moeten houden en heb ik de plant moeten afsnijden, dezelfde plant die ik elke dag water gaf als die dorst had .. het was niet zomaar een plant vandaar dat ik me geregistreerd heb hier .

vr, 22/01/2010 - 21:54
hansi

Ik geloof ook dat jouw plant met die voortreffelijke verzorging cq
verwennerij zich erg op zijn gemak voelt,vooral doorgaan!

Sorry,had het laatste stukje niet gelezen.Gecondoleerd,koffietafel komt
later.
m.v.g.
hans

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag