Nieuwe aanwinst in de tuin ondanks de hitte

13 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 19/07/2006 - 19:29
ed ressiv

Nieuwe aanwinst in de tuin ondanks de hitte

Ondanks het warme weer toch op stap geweest voor de Yuca rostrata, ik hoop dat de naam juist is.
Eerst bracht mijn dochter Jolanda vanuit een uitstapje de eerste mee, met de mededeling Pap er staan er daar nog veel meer en erg mooi.
Dus twee dagen later samen met mijn vrouw Thea ook naar "de Evenaar"in Etten Leur, en inderdaad er stonden er nog een paar.
Dit bedrijf is gespecialiseerd in allerlei tropische en subtropische planten, veel Yaca"s, Trachycarpus fortunei, 1 Jonge Jubea chilensis, Chamerops humilis om te watertanden zo groot en zo mooi, de mooiste en grootste € 850.00 echt om mee te nemen wel 150 cm hoog, Butia capitata, Yuca filifera, enz.
Als je een beetje in de buurt bent is het de moeite waard om binnen en buiten even te kijken.
Wat ik heb gekocht staat op de foto
groeten
Hans

Nieuwe aanwinst in de tuin ondanks de hitte
wo, 19/07/2006 - 19:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

nog een.

Nieuwe aanwinst in de tuin ondanks de hitte
wo, 19/07/2006 - 20:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Erg mooi

wo, 19/07/2006 - 21:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

wauw hans,

hij staat bij mij op nummer 1 op mijn verlanglijstje, heb zelfs al een plek vrijgehouden voor hem, maarre eerst effe sparen.

groetjes

wo, 19/07/2006 - 23:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

wat is dat voor mooie palm (?) helemaal rechts in de hoek, dat kleintje.

do, 20/07/2006 - 00:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat is geen palm maar een pachypodium lamerei.
Is niet winterhard en kan heel hoog worden.

do, 20/07/2006 - 11:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zijn de gewone tuincentra niet veel te duur voor dit soort planten? Ik weet dat Marc deVrome ook alles kan leveren maar tegen veel scherpere prijzen, en voor yuccainfo-icon rostrata's is 'tropical centre' een must deze zit in Limburg, ik kocht er een dubbelkoppige rostrata met een stam van 1.50m. voor 225 euro, ik kreeg 3 jaar geleden een yucca rostrata zo groot al deze op de foto van mijn vader ook bij een tuincentrum in Utrecht(de minstroom) en hij betaalde daarvoor al 225 euro, want dat soort zaken vragen maar wat.
Als je ziet wat 'intratuin' en 'tuincentrum overvecht' hier bij ons in Almere vragen voor planten, dat is niet leuk meer.

Maar Hans het blijft een mooie aankoop en het is een mooie plant, ik wil hiermee geen kritiek leveren op de tuin die er overigens strak en mooi uitziet, zeer verzorgd, met een leuke sfeer.

do, 20/07/2006 - 11:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Hans,

Het is elke keer weer plezierig die schitterend foto's van jou tuin te zien,iedereen zou zeggen "dat is toch niet in Nederland :-) "

Groetjes
Jan

do, 20/07/2006 - 17:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het palmpje rechts onder is bij mij gekomen onder de naam Madagascar palm, eigenlijk helemaal geen palm maar meer een cactussoort, hij groeit redelijk ong. 5 cm per jaar.
Hij kan niet tegen de vorst, maar daar heeftie deze dagen dan ook geen last van.
groeten Hans

Voor alle anderen.
Tja misschien iets te duur gekocht maar ik ben er wel blij mee.
Mijn tuin is op de foto mooier dan de werkelijkheid, maar ik vind de sfeer ook erg prettig, en hij wordt langzamerhand toch compleet iets wat me veel deugd doet.
Niets zo fijn als in deze sfeer te vertoeven met een lekker drankje.
Momenteel ben ik de tweedde Yuca in de volle grond aan het zetten en ik moet zeggen het zweet stroomt er af, misschien wel hardstikke gek om het met dit weer te doen, maar och eenmaal klaar dan is er de voldoening.
Iedereen bedankt voor de leuke reacties.
Texeltje je weet het als je in de buurt komt je bent welkom met je gezin en de koffie is vlug gezet.
Groeten
Hans

do, 20/07/2006 - 20:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Hans,

ik zal het onthouden,lijkt me leuk. Het wordt tijd voor een weekje Brabant/Limburg denk ik want ik heb zo een paar adresjes waar ik ook nog langs wil....
p.s. de uitnodiging is wederzijds uiteraard.
gr esther

vr, 21/07/2006 - 01:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bij Marc de Vrome zet ik toch wel enige vraagtekens. Ik kom op opvallend veel forums positieve berichten over hem tegen.
Hij zal ze toch niet zelf plaatsen onder een andere naam ?

vr, 21/07/2006 - 01:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Sorry, deze laatste posting was een grapje maar een beetje ongelukkig uitgedrukt, mijn excuses hiervoor. Ik had niet moeten "enteren". Beschouwt ge het maar als niet geschreven.
Veel tuingenoegen,
Wilbert

vr, 21/07/2006 - 03:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vraagtekens bij Marc deVrome, ik weet het niet, wat kan er dan mis zijn met een goed uitziende plant, je oordeelt uiteindelijk zelf of je de plant wil kopen, ik heb een pracht Albizia van hem gekocht, die het zeer goed doet.
Maar ik bedoel het niet toegespitst op Marc deVrome alleen, ik bedoel dat je ervoor moet zorgen dat je niet te duur betaald, tuincentra zelf en zeker de ketens met de grote namen die weten het wel met de prijzen, en hun planten zijn niet beter van kwaliteit, ze kopen ook gewoon in waar anderen dat ook doen.
Een voorbeeld een mooie yuccainfo-icon rostrata die er als enige staat bij intratuin, zal duur geprijst worden het is een paradepaardje in zo'n tuincentrum, veel mensen vinden het een mooie plant erg exotisch, 99% weet niet eens wat het is, en als ze het prijskaartje zien dan schrikken ze, en lopen ze weer langzaam door in hun nette kleding op die koopzondag, ik kom later op een doordeweekse dag en ik zeg wat duur voor die yucca rostrata, ja maar meneer dit is een pracht exemplaar uniek en zo gezond, en erg apart, tja weet hij veel wat ik ervan weet(die verkoper zegt het waarschijnlijk ook niets).
Kom je bij een exoten specialist dan staan er misschien wel 10 of 50 van dezelfde gezonde yucca's.
Kijk maar bij tropical centre in Limburg, ongekend veel en niet erg duur, waar je plaatselijk tuincentrum er een van heeft hebben ze er daar wel 25 van naast elkaar.
Ik kijk vaak op https://tinyurl.com/2qcsc dat maakt het pas echt leuk.

Vr. gr. Edward

Onderwerp gesloten