Olijfboompje

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 24/11/2008 - 18:25
kraikkonen

Olijfboompje

Van de zomer heb ik een olijfboompje van ongeveer een halve meter hoog gekocht. Is deze winterhard? Ik zie namelijk die rob van de tv heel vaak een olijfboom in de tuin zetten met daarbij de vermelding dat die onze winters prima kan weerstaan, echter zegt men in tuincentra dikwijls dat ze niet winterhard zijn.

Wat is nu de absolute waarheid?

Groetjes Luut

ma, 24/11/2008 - 18:41
ed ressiv

Dag Luut
pluk een blaadje van de olijf.
Ga op internet naar olijfbomen,als je een beetje googled krijg je een pagina waar alleen olijfblaadjes op staan, netjes horizontaal onder elkaar.
Bij elk blaadje staat de zone aangegeven waar de palm nog gedijt.
Hou het blaadje bij de afbeelding en bepaal welke soort je hebt, zo kun je zelf bepalen of je de juiste olijf hebt gekocht.
Ik zal zelf ook nog even zoeken naar de bewuste pagina , als ik hem gevonden heb dan zie je het wel veschijnen.
Groeten
Hans

ma, 24/11/2008 - 18:45
leeuwtjes

Als ze een beetje beschut staan moeten ze in de de volle grond wel een graatje of 9 a 10 vorst aan kunnen maar dit moet ook weer niet telang aanhouden.

Jan.

ma, 24/11/2008 - 21:06
kraikkonen

Oke bedankt, ik heb de site met blaadjes gevonden. Als ik de site mag geloven is het de winterhardste olijfboom. Weten jullie dan ook hoe het kan dat er palm en cactussoorten aan het gardameer staan, waar men van beweert dat ze niet tegen vorst kunnen, maar daar toch overleven? Ga al 9 jaar in Italie op vakantie en kan je vertellen dat het ook aan het gardameer met gemak 6 graden vriest. Dan zou bijvoorbeeld de Phoenix canariensis hier ook moeten kunnen gedijen toch?

ma, 24/11/2008 - 22:39
ed ressiv

Dag Luut
Zou je de URL van de olijfbomen willen plaatsen, ik zoek me een apenoor maar ik krijg ze niet gevonden, enkele jaren terug heb ik hem nog gezien maar het lukt me nu dus niet.
Ik zie het wel.
Groetjes
Hans

ma, 24/11/2008 - 22:43
kraikkonen

Geachte Hans,

Het aanbod is wat beperkt maar het heeft mij in ieder geval erg geholpen.
Hier de url:

https://tinyurl.com/y5pwe7o6

Graag gedaan.

Groetjes luut

za, 29/11/2008 - 00:49
Matthijss

Die van mij staat nu zo'n vier jaar in amsterdam, gekocht als leutig klein dingetje van zo'n 15 cm, heeft zeker in maart een keer 15 graden vorst gehad, denk dat ze als je ze niet te goed verzorgt veel kunnen hebben, wortels beschermen is misschien wel een goed idee als het echt serieus gaat worden, maar bedenk dat ze in toscane en de provence ook wel eens naar 15 graden onder nul duiken. Waarschijnlijk moet je in een echte winter wel wat doen, maar als er veel sneeuw licht gebruik ik dat altijd.;-)

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag