Trachycarpus Fortunei

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 24/11/2008 - 18:25
kraikkonen

Trachycarpus Fortunei

Hallo iedereen,

Mijn passie voor palmbomen staat nog in de kinderschoenen.
Daarom mischien voor jullie een paar simpele vragen:

- Wat is de minimale temperatuur van waaraf een Trachcarpus weer groeit?
- Wat is de kiem temperatuur van Brahea armata zaden? (robusta's kwamen wel op, brahea's steeds niet)

alvast bedankt voor de hulp.

groetjes luut

di, 25/11/2008 - 00:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Trachycarpus is een van de snelst groeiende palmen hier. Dat komt mede door het lange groeiseizoen. Al bij een geringe stijging van de temperatuur is er groeiactiviteit. Zie ook mijn bijdrage van 14 november op dit forum.
Over de kiemtemperatuur van Brahea kan ik niet zo veel zeggen. Wel dat het een woestijnplant is en wellicht dat een temperatuur tussen 20 en 25 °C meer kans op succes biedt. Het kiemproces bij palmen kan overigens een langdurig proces zijn. Een half jaar of langer is niet uitzonderlijk. Harde dikwandige zaden hebben er soms baat bij dat ze worden aangeslepen met schuurpapier of een vijl.

di, 25/11/2008 - 01:24
sub T

en daar komt nog eens bij dat Washingtonia robusta kiemt als graszaad.
(veel sneller dan andere palmsoorten)

di, 25/11/2008 - 14:10
kristof p

Luut,

Brahea armata kiemt goed bij koele(10°C/15°C maar kouder mag ook) nachtemperaturen en warme(30°C/35°C)dagtemperaturen. je kan het beste de temperaturen nabootsen van wat de palm in zijn natuurlijke habitat ziet ;) Brahea armata komt uit een woestijnachtig bergebied waar het tijdens de nacht flink koud kan zijn en tijdens de dag erg warm. vergis je echter niet in de waterbehoeften van sommige palmen uit droge gebieden. tijdens de winter droog houden is de beste optie maar tijdens de warmere maanden houden ze van veel water! maar voor dit een zorg word moeten je zaden eerst nog kiemen éj :)...

gr
Kristof

di, 25/11/2008 - 16:09
kraikkonen

Bedankt voor jullie reactie's, Maar dat is dus het hele probleem.
Ik krijg ze maar niet aan het ontkiemen. sommige zaden staan al een half jaar. Trachycarpus zaden en washington zaden komen bij mij al na 2 of 3 week op. Is het geduld wat ik moet vergen? of heb ik van die speciale gronden als cocopeat enz. nodig?

Groet luut

di, 25/11/2008 - 20:11
don78

Ik heb in het verleden al aardig wat Brahea armata zaden laten ontkiemen. Gemiddeld genomen deden ze er bij mij zo'n 2 a 3 maanden over. Ik zelf zaai toevallig in cocopeat maar ik denk dat je in een ander zaaimedium ( ook in gewone steriele potgrond ) ook heel goed deze zaden kan laten kiemen. Wel staat of valt een hele hoop met de versheid van de zaden. Misschien waren deze zaden wat minder vers en duurt het daarom allemaal wat langer. Zolang de zaden nog goed zijn ( misschien even voorzichtig controleren )zou ik ze in ieder geval lekker laten liggen. Je zou niet de eerste zijn die na een jaar pas als nog een zaadje laat kiemen!

Succes

Gr. Don

wo, 26/11/2008 - 01:13
ed ressiv

Trachycarpus fortunei groeit bij 7-8 graden, de Butia eriospatha bij 3-4 graden al.
Van de Brahea armata heb je de antwoorden van derden, zelf ken ik die niet
Groetjes
Hans.

Onderwerp gesloten