Overwinteren van Palmen

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 06/08/2006 - 02:21
Len

Overwinteren van Palmen

Mischien nog niet helemaal de tijd om hier al mee bezig te zijn,maar toch
Sinds deze zomer ook langzaamaan bezig een colectie mooie palmen op te bouwen
Ik ben nu in het bezit van een mooie trachycarpus fortunei
,een chamaerops humilis,2x phoenix roebelinii ,en enkele washingtonia filifera`s alsmede nog wat zaailingen van diverse soorten
Kan ik deze in een ongestookte kas laten overwinteren of zullen er een aantal op een wat warmere plaats de winter door moeten brengen ?

zo, 06/08/2006 - 12:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo,

de trachy en de Chamaerops zou ik zeker in de ongestookte kas zetten dus zeker niet warm...de roebelini heb ik zelf swinters in de garage staan daar wordt het ook zo rond 0 graden (even erboven)maar of deze jongen vorst kan hebben geen idee. De filifera zou ik niet weten, daar heb ik een zaailing van die ik als een paar jaar gewoon zo rond de 15 graden over hou.

zo, 06/08/2006 - 16:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

De phoenix roebelini zou ik 's winters binnen zetten. Deze kan lichte vorst verdragen, maar ik zou het toch niet risceren.
De washingtonia kan zo'n -11° verdragen. Zelf heb ik redelijk wat jongere planten en ze staan in de winter ook buiten, tenzij het hard begint te vriezen, dan haal ik ze binnen.

Voor de washingtonia:
http://tinyurl.com/yylp22ff

Voor de phoenix:
http://tinyurl.com/y4tuqvyo

Vriendelijk groeten,

Ruben

zo, 06/08/2006 - 16:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo
Pas op met de Washingtonia, de robusta kan tot min 7, en de filifera tot min 5.
Dit wijkt niet veel af.
Als het erg droog is en de plant ook, dan halen ze dit gemakkelijk, maar bij meer vocht en dan vorst, hetgeen in ons klimaat veel voorkomt dan zijn deze vriestemperaturen al niet meer haalbaar voor de plant dus dan goed inpakken.
Overigens een erg mooie tuin, ik zou willen vragen om meer foto's vanaf verschillende kanten genomen ook al zien we dan misschien enkele minder mooie dingen , maar dan hebben we er een betere kijk op, van zulke tuinen kunnen we alleen maar dingen opsteken.
Succes
Groeten
Hans

ma, 07/08/2006 - 01:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor jullie advies
Dan zet ik de roebelinii`s in de schuur , die blijft in ieder geval vorstvrij zo rond de 3 graden en het is er ook vrij licht
Mijn orleanders zet ik hier ook meestal neer als het echt door gaat vriezen (meer dan 5 gradenonder nul) deze haal ik ook meestal in december naar binnen in de kas

di, 08/08/2006 - 17:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

T.Fortunei kan tot -15, in de praktijk dus 'swinters buiten, en het liefst in de volle grond planten. C. humilis tot -10, dus erg laat in de koude kas. W. fillifera tot -15, maar dan wel droog, dus toch maar naar binnen of onder een afdak. W. robusta tot -6, maar ook alleen droog. P. roebellini tot -5, maar droog. P. canariensis tot -10, maar ook alleen onder droge omstandigheden, dus optijd inde koude kas.

ma, 14/08/2006 - 21:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

De trachycarpus fortunei kan als hij in een pot zit tot minus 5 graden celsius verdragen. Het is echter aan te bevelen hem in de winter binnen te zetten.
Staan ze echter in de volle grond dan kunnen ze tot cirka minus 15 graden verdragen, bij een temparatuur lager dan minus 15 gr. moet de plant worden ingepakt. Bij voorkeur met een rieten mat met stro ertussen. Voor een zeer korte periode zou eventueel noppenfolie gebruikt kunnen worden echter dit is niet aan te bevelen omdat zich dan makkelijk schimmels kunnen vormen, waar palmen erg gevoelig voor zijn.

ma, 14/08/2006 - 21:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn trachy blijft tot -5 dag en nachtvorst (zoals op de foto) gewoon buiten , tot -10 nachtvorst zet ik hem onder het prieeltje (het blijft daar 2 graden warmer als in de rest van de tuin) vriest het s'nachts harder dan 10 gr dan haal ik hem voor die nacht naar binnen.je moet er wel voor zorgen dat de palm niet te veel water krijgt.

gr hent

Overwinteren van Palmen
ma, 11/09/2006 - 22:24
basje1

hallo,

de t.fortunei kan gewoon in de volle grond en groeit dan razendsnel,ik heb er veel staan en die van 4 m heeft dit jaar bijna 45cm stam aangemaakt.
de w.filifera heb ik van zaailing tot groot exemplaar en deze gaan allemaal in de koude kas (bij strenge vorst koelt het daar af tot enkele gr. onder nul) .
de phoenix roebellini gaat s'winters op onverwarmde slaapkamer met voldoende licht en bloeit al 3 jaar achter elkaar met veel bloemtrossen ( stam ong. 70 cm).

mvg. bas.

Onderwerp gesloten